Συζήτηση για την αγροτική οικονομία στη Λιβαδειά από το ΚΚΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

gkikopΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά συζήτηση με θέμα την άποψη, τις θέσεις και την πρόταση του κόμματος για την αγροτική οικονομία με την συμμετοχή αγροτών από την ευρύτερη περιοχή.

«Μετά και τις αγροτικές κινητοποιήσεις που είχαμε και στην περιοχή μας θεωρήσαμε σκόπιμο να συζητήσουμε για την διέξοδο που μπορεί να έχει η μικρομεσαία αγροτιά», σημείωσε σε δηλώσεις του ο ομιλητής Γιώργος Γκικόπουλος και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένη άποψη για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η μικρή αγροτιά στη χώρα μας, που μπορεί να είναι ικανός σύμμαχος των εργαζομένων και της εργατικής τάξης και ότι είναι καθοριστικός παράγοντας η συμμετοχή της στην παραγωγική διαδικασία και υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των διατροφικών αναγκών του λαού μας με προσιτά αγροτικά προϊόντα».

Σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας σε σχέση και με τις εξελίξεις στην Κύπρο ο κ. Γκικόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Γενικότερα η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντείνει την διαδικασία σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Εντείνει την επίθεσή της στα λαϊκά στρώματα στις κατακτήσεις στα δικαιώματα και στα εισοδήματα και τα μέτρα δεν σταματούν εδώ. Ακόμα δεν έχει τελειώσει η κατάσταση αυτή και για την χώρα μας. Δεν έχει τελειώσει το μαρτύριο της τρόικας και των αντιλαϊκών μέτρων που δεν έχουν αφήσει χωρίς να πλήξουν κανένα λαϊκό στρώμα, είτε πρόκειται για αγρότες είτε για ελεύθερους επαγγελματίες, είτε για εργαζόμενους, είτε για ανέργους. Επίσης πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο απ ότι φαίνεται θα την πληρώσουν και άλλες χώρες ιδιαίτερα του νότου».

Σύμφωνα με τον Γ. Γκικόπουλο η κατάσταση αυτή μπορεί αν αντιμετωπιστεί μόνο με την πρόταση του ΚΚΕ. «Ο μοναδικός τρόπος είναι ο λαός της χώρας μας μέσα από τη λαϊκή συμμαχία να διεκδικήσει μια άλλη εξουσία προς όφελος του, να ανατρέψει τον καπιταλισμό να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, να βγούμε από την ΕΕ για να μπορέσει να προχωρήσει ο τόπος», κατέληξε.