Γ. Καράμπελας: Όλοι γνώριζαν για το πρόβλημα της Κύπρου

Κοινοποίηση στα Social Media

karampelasΣτην αναβλητικότητα των Κυπριακών κυβερνήσεων επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στη Μεγαλόνησο και για τη σκληρή συμφωνία με το Eurogroup, ο Βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.

«Το πρόβλημα της Κύπρου έγινε μεγάλο λόγω της αναβλητικότητας που επέδειξαν οι Κύπριοι πολιτικοί. Όλοι γνώριζαν ότι η Κύπρος είχε τεράστιο ζήτημα με τις τράπεζες της και δυστυχώς δεν ελήφθησαν τα μέτρα τη στιγμή που έπρεπε», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καράμπελας.

Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα βλέπουμε ότι στη σημερινή δύσκολη κατάσταση και οι Κύπριοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο τρόπος ζωής έχει αλλάξει και γι΄ αυτούς και πρέπει να ακολουθήσουν έναν ανηφορικό και δύσκολο δρόμο».

Όσον αφορά τις καταθέσεις των ελλήνων στα υποκαταστήματα των τραπεζικών ιδρυμάτων της Κύπρου στη χώρα μας επεσήμανε ότι οι καταθέτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν διότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες.

Παράλληλα εκτιμά ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο πιθανόν να έχουν θετικά αποτελέσματα στον τομέα των επενδύσεων.

«Έσπασε το άβατο του ότι δεν αγγίζονται οι καταθέσεις στις τράπεζες και έτσι κάθε καταθέτης σκάφτεται ότι μπορεί να φτάσει και η σειρά του κάτι που φυσικά δεν ισχύει», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι οι επενδυτές θα αναζητήσουν και άλλους τρόπους αξιοποίησης των χρημάτων τους και έτσι σιγά – σιγά ίσως προσχωρήσουν σε επενδύσεις στον παραγωγικό τομέα και πέσουν χρήματα στην αγορά κάτι που είναι θετικό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καράμπελας.