Στις 12.00 το μεσημέρι η τροπολογία για τη νομιμοποίηση του σχεδίου Αθηνά.

Κοινοποίηση στα Social Media

panepistimio-1Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στη Λιβαδειά τις επόμενες ώρες, με αφορμή το σχέδιο Αθηνά και την σχετική τροπολογία του αρμόδιου υπουργείου που εισάγεται στις 12.00 το μεσημέρι προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία Αρβανιτόπουλου μέσω του υπουργείου οικονομικών ουσιαστικά νομιμοποιεί το σχεδιασμό της μεταρρύθμισης που καταργεί το πανεπιστημιακό τμήμα της Λιβαδειάς.

Η Βοιωτική πρωτεύουσα έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην καταψήφιση της σχετικής τροπολογίας ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ψήφισή της έστω και οριακά έχει κλειδώσει.

Αισιόδοξος για την καταψήφισή της παρουσιάζεται το περιβάλλον του Δημάρχου Νίκου Παπαγγελή που έχει εντείνει τις πιέσεις και τις επαφές για την ανατροπή της απόφασης σε ότι αφορά τη Λιβαδειά.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Λιβαδειάς έχει θέσει επιτακτικά στο τραπέζι των όποιων διαπραγματεύσεων μπορεί να υπάρχουν αυτή τη στιγμή και κυρίως των πιέσεων σε πολιτικά στελέχη, την πρόταση παραμονής του τμήματος περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα την μεταφορά της διοίκησής του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ουσιαστικά να ισχύσει κάτι αντίστοιχο με το πανεπιστημιακό τμήμα της Λαμίας.

Σε αντίθετη περίπτωση τόσο ο Δήμαρχος Λεβαδέων όσο και 22 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λεβαδέων θα παραιτηθούν.

από http://lamiastar.gr