Κύπρος, η ” Χιροσίμα ” της Ευρώπης, όχι η ” Αργεντινή ”

Κοινοποίηση στα Social Media

xirosimaΟ υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής δήλωσε σήμερα ότι οι μεγάλοι καταθέτες της Cyprus Popular Bank PCL θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απώλειες μέχρι και 80% στις καταθέσεις τους, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ ο κ. Σαρρής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν χρόνια πριν οι καταθέτες δουν κάποια από τα χρήματα τους να επιστρέφονται.

“Σε ρεαλιστική βάση, θα επιστραφούν πολύ λίγα”, δήλωσε ο κ. Σαρρής.

Δεν ε’ιμαστε καθόλου καλά και δυστυχώς μάλλον θα έρθουν και χειρότερα. Αυτό το 80% δεν ονομάζεται κούρεμα, αλλιώς το λένε, αλλά δεν μπορούμε να το γράψουμε χωρίς να πάμε φυλακή. Η . . . πυρηνική έκρηξη στην Κύπρο, έγινε αλλά δυστυχώς η καταμέτρηση των θυμάτων δεν έγινε ακόμη. Και παρά τη σιγουριά της ελληνικής κυβέρνησης, οτι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα δεν ΄θα είναι τόσο σημαντικές, ας μην ξεχνάμε οτι είμαστε πολύ κοντά στην Κύπρο και το ωστικό κύμα από την έκρηξη, μπορεί να κάψει κι εμάς.

Όχι, η Κύπρος δεν είναι η Αργεντινή της Ευρώπης. Η Χιροσίμα της Ευρώπης είναι, γιατί δέχθηκε την πρώτη ατομική οικονομική βόμβα, του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου . . .

Πηγή : Hellas News