Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κοινοποίηση στα Social Media

astynomiaΑπό την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι ειδικοί φορολογικοι έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της χώρας .

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησε φορολογικούς ελέγχους σε καταστήματα (καφετέριες – ταβέρνες), στη Γλυφάδα και το Χαλκούτσι Αττικής, στο Δήλεσι Βοιωτίας και στα Ίσθμια, τον Άσσο και το Βραχάτι Κορινθίας.

Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε τέσσερις (4) περιπτώσεις καταστημάτων. Ειδικότερα, πρόκειται για παραβάσεις της νομοθεσίας, που αφορούν στη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, στη μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών ταμειακής μηχανής και στη λειτουργία καταστήματος χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.