Επετειακή εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012, ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας πραγματοποίησε στην αίθουσά του εκδήλωση  αφιερωμένη στους ήρωες της εποποιίας του ’40. Στα πλαίσια της εκδήλωσης τίμησε και έναν καθημερινό ήρωα, τον κ. Αλέξανδρο Βούτσα, ο οποίος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στα κοινά της περιοχής και στο θέατρο.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Άννα Νικολάου, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η καταξιωμένη ηθοποιός κ. Καίτη Παπανίκα. Η κ. Παπανίκα, εκτός από τον ξέχειλο από πατριωτισμό πανηγυρικό της ημέρας, χάρισε στο κοινό, που είχε κατακλύσει την αίθουσα, και συγκλονιστικές στιγμές πάθους και λυρισμού, απαγγέλλοντας με το μοναδικό της τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο «Η μάνα η Χελιδωνού».

Τη βραδιά απογείωσε μουσικά η χορωδία του Αγίου Παντελεήμονος Αττικής, που παρέσυρε το κοινό σε μελωδικά και νοσταλγικά ταξίδια. Συνοδηγοί σ’ αυτά τα ταξίδια ήταν ο κ. Κεραμιδάς στο πιάνο και ο κ. Μάριος Παναγιωτίδης με το τραγούδι του.

Το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, ο κ. Αλέξανδρος Βούτσας, ξεδίπλωσε το υποκριτικό του ταλέντο και δώρισε στιγμές συγκίνησης αλλά και γέλιου, με την απαγγελία αγαπημένων ποιημάτων και σκηνών από θεατρικά έργα.

Με τιμητική πλακέτα αποχαιρέτισε ο Σύλλογος και την κ. Καίτη Παπανίκα, καθώς θα ήταν ασυγχώρητο να παραβλεφθεί η προσφορά της στο ελληνικό θέατρο αλλά και το ήθος που τη χαρακτηρίζει ως άνθρωπο.

Κλείνοντας τη βραδιά ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Κωσταγιάννης μίλησε για τη σημασία της ιστορικής μνήμης, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, το μέλλον δε μπορεί να σταθεί και να προχωρήσει χωρίς να στηρίζεται στη στέρεη και δοκιμασμένη βάση του παρελθόντος. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μικρών καθημερινών ηρώων, ανθρώπων με ανιδιοτελή διάθεση που να νιώθουν την εσωτερική ανάγκη να προσφέρουν στο σύνολο και στο κοινό καλό.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση είτε ως συντελεστές είτε ως συμμέτοχοι στο ζεστό και ενθουσιώδες κοινό.