Έκκληση Σπανού για αποφυγή μετακινήσεων και μέριμνα για τη φιλοξενία κατοίκων της Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

 Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που πιθανόν προκληθούν από το κύμα κακοκαιρίας “Μπάλλος” που πλήττει τη χώρα.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην πυρόπληκτη Β. Εύβοια, καθώς και στη Βοιωτία.

 Μεγάλος στόλος από χωματουργικά μηχανήματα, για ταχείες εργασίες προστασίας -ιδίως των πυρόπληκτων περιοχών- βρίσκονται σε καίρια σημεία των ρεμάτων και των γεφυρών, αλλά και στο πλαίσιο της ετοιμότητας για επεμβάσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί μηχανισμός, με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, για την προληπτική απομάκρυνση ή τον απεγκλωβισμό και τη φιλοξενία πληγέντων.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να πλήξουν την Περιφέρειά μας. Οι κίνδυνοι για πλημμυρικά φαινόμενα είναι υπαρκτοί και γι’ αυτό καταβάλλεται η μέγιστη προσπάθεια για την ελαχιστοποίησή τους. Είναι σημαντικό να δρούμε με σύνεση και ψυχραιμία. Παρακαλώ όλοι να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες της  Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Μέχρι αυτήν την ώρα ομαλή και χωρίς προβλήματα, είναι η κατάσταση στη Βοιωτία, ωστόσο έντονα φαινόμενα αναμένονται από τις νυχτερινές ώρες και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Στα κινητά των πολιτών ήρθαν το απόγευμα μηνύματα του 112 συνιστώντας προσοχή στις μετακινήσεις τους.

Η Περιφέρεια έχει μεριμνήσει για τη φιλοξενία των πολιτών που θα αδυνατούν να διαμείνουν στις οικίες τους.

Προς τούτο παρακαλούνται όσοι στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης προληπτικής απομάκρυνσης, αποφασιστεί να κάνουν χρήση χώρου φιλοξενίας,  να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6985734029 Μαριάννα Λιάσκου και 6947255261 Νίκος Κριτσίλης (και για τις δυο Π.Ε Βοιωτίας και Εύβοιας), καθώς και στα

  • 2261029036, 6941414048 Μάριος Κακοσαίος και 6971734978 Αλέξανδρος Μεταξάς για την Π.Ε. Βοιωτίας

«Δεδομένων των μετεωρολογικών προβλέψεων για πιθανή εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στις Π.Ε. Βοιωτίας και Εύβοιας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μεριμνά για την φιλοξενία των συμπολιτών μας, που στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης προληπτικής απομάκρυνσης θα παραστεί ανάγκη να φιλοξενηθούν.   Για τον σκοπό αυτό σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων, φροντίσαμε για τη δημιουργία διαθεσιμότητας σε ξενοδοχεία στο σύνολο της Περιφέρειας προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες φιλοξενίας αν και εφόσον αυτές παρουσιαστούν» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς.