Ε.Κ. Θήβας: Όχι στο εν κρυπτω ξεπουλημα των ΔΕΚΟ

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει με έντονο τρόπο την πλήρη και ριζική διαφωνία του στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.

          Η εμμονή της τρικομματικής κυβέρνησης σ’αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων αρπακτικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι τις κερδοφόρες (χρυσοφόρες) επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την περιουσία του δημοσίου, όσο- όσο και όπως – όπως.

Στο όνομα μείωσης του χρέους και διασφάλισης των δανειστών, απογυμνώνεται το κράτος και τα συμφέροντα των πολιτών, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες από κάθε κοινωφελή και κοινωνική δραστηριότητα.

Ας σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι μόνες που λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και άσκησης παρεμβατικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους. 

Δεν τους δίνει κανένας μας το δικαίωμα  να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο σε επιχειρηματίες εκμεταλλευτές μειώνοντας θέσεις εργασίας, μισθούς και άλλα κεκτημένα που έχουν αποκτήσει με αγώνες και αίμα οι εργαζόμενοι.

Αντί να  σέβονται τα χρόνια προϋπηρεσίας των εργαζομένων που με την εμπειρία τους και το ζήλο τους στηρίζονται οι επιχειρήσεις ,προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους απομονώσουν και να τους εξοντώσουν.

 Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους  να είμαστε όλοι μια γροθιά και να συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε τα μέτρα  της κυβέρνησης και την πολιτική που εφαρμόζει.  

 ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΟΧΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ «ΔΩΡΑΚΙ» στους ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ