Άνοδος κρουσμάτων στο Δήμο Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media
Άλμα στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στο Δήμο Λεβαδέων καταγράφεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.
Από τα 78 που ήταν τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, την τελευταία εβδομάδα,  ανήλθαν σε 110, εκ των οποίων τα 4 νοσηλεύονται και τα 106 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα:
«Η αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ. επιβεβαιώνει την συνέχιση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων. Ο χαμηλός δείκτης νοσηλειών στον Δήμο Λεβαδέων και ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία της εβδομαδιαίας έκθεσης. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά σε μηδενικές τιμές, αποδεικνύοντας τα οφέλη του εμβολιαστικού προγράμματος.
Η συνέχιση των εμβολιασμών και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας, καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση των γρήγορων τεστ ανίχνευσης covid-19, εξακολουθούν να κρίνονται απαραίτητες προϋποθέσεις ελέγχου της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, ώστε να ζούμε υπό τις φυσιολογικότερες δυνατές συνθήκες».
Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) θα συνεχιστούν στο Παλαιό Δημαρχείο, τι ώρες 9:00 με 14:00 έως και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, εκτός από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, όπου δεν θα διενεργηθούν έλεγχοι.
Σήμερα Δευτέρα διενεργήθηκαν 143 τεστ, εκ των οποίων τα 3 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.