Ικανοποίηση Ταγκαλέγκα για την επίσκεψη Πέτσα και Αγγελοπούλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Τις καθυστερήσεις στην εκκίνηση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” για τους δήμους παραδέχθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της επίσκεψης του στη Λιβαδειά, την περασμένη Πέμπτη.

Σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, εμμέσως πλην σαφώς, έριξε τις ευθύνες στους «προκατόχους του», χωρίς πάντως να κατονομάζει τον προηγούμενο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις έργων. Κάλεσε μάλιστα τους δημάρχους να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες.

Ξέχασε, όμως να πει ότι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 υπήρχε εν ισχύι  δανειακή σύμβαση  με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), την οποία ο κ. Θεοδωρικάκος δεν ανανέωσε.

Έτσι 2 χρόνια μετά οι δήμοι που ήταν καθόλα έτοιμοι περιμένουν τις χρηματοδοτήσεις.

Πρόσφατα την επιτάχυνση των διαδικασιών ζήτησε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς οι δήμαρχοι εγκρίσεις έργων εξαγγέλλουν, αλλά έργα δεν βλέπουν οι πολίτες μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

Οι δήμαρχοι ανησυχούν επίσης και για το γεγονός ότι το 2023 θα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και μπορεί μέχρι τότε τα έργα να μείνουν στα χαρτιά.

Προς το παρόν το όλο θέμα προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και διοργανώνονται φιέστες σαν την προχθεσινή στη Λιβαδειά.

Με αφορμή την έγκριση του έργου «Ανάδειξη ιστορικού χώρου Αγίας Παρασκευής και οδού πρόσβασης Γιαννούτσου», στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στη Λιβαδειά βρέθηκαν ο κ. Πέτσας καθώς και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας εξήρε τη συνδρομή και την προσωπική συμβολή της κ. Αγγελόπουλου στην επιτυχή έκβαση της έγκρισης χρηματοδότησης της σχετικής πρότασης για την ανάδειξη ενός” ιστορικού χώρου υπερτοπικής εμβέλειας”, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή θεώρησε χρέος της, τόσο την αποκατάσταση και ανάδειξή των ταφικών μνημείων του ίδιου του Ναού της Αγίας Παρασκευής, όσο και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και της οδού πρόσβασης ”Γιαννούτσου” συνολικού προϋπολογισμού 1.196.650 €.
Επίσης ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε προσωπικά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, και στο πρόσωπο αυτού και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για μια σειρά εγκρίσεων έργων της τάξης των 15.508.522 €.
Μάλιστα αναφέρθηκε και σε μια σειρά έργων που φιλοδοξεί να υλοποιήσει ο Δήμος όπως:
Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), όπου δημιουργείται και το νέο Δημαρχείο, η κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου σε συνδυασμό με το Πάρκο Αναψυχής και Άθλησης, ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμους για ήπια άσκηση, πάρκο σκέιτμπορντ, αλλά και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο πλαίσιο της υλοποίησης παρεμβάσεων βελτίωσης του μικροκλίματος μέσω κατασκευής υποδομών για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων και διαμορφώσεων υπαίθριων χώρων εκδηλώσεων και αναψυχής, αλλά και έργα αγροτικής οδοποιίας που θα εξομαλύνουν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών.
Ζήτησε δε και την περαιτέρω συνδρομή του κ. Πέτσα και της κυβέρνησης για μια σειρά προτάσεων έργων του Δήμου Λεβαδέων, των οποίων αναμένεται η έγκριση τους.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, το σύνολο των προτάσεων του Δήμου Λεβαδέων στο πρόγραμμα ‘‘Αντώνης Τρίτσης’’ ανέρχεται σε 30.500.000€.

The post Ικανοποίηση Ταγκαλέγκα για την επίσκεψη Πέτσα και Αγγελοπούλου first appeared on Sirios FM.