Σε πανευρωπαϊκή συνάντηση αιρετών η «Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία»

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε πανευρωπαϊκή συνάντηση αιρετών των τοπικών και εθνικών κοινοβουλίων και του ευρωκοινοβουλίου στο Παρίσι με τίτλο «Αιρετοί για μια Εναλλακτική» (Parliamentarians for an Alternative), την οποία διοργάνωσε το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), συμμετείχε το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία » Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Στουπής.

Συγκεκριμένα ο κ. Στουπής με τον κ. Πουλάκη επικεφαλή της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», εκπροσώπησαν στο φόρουμ που φιλοξενήθηκε στην έδρα του αλληλέγγυου Γαλλικού κόμματος, τους Έλληνες αιρετούς της Αριστεράς στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Στην πανευρωπαϊκή αυτή συνάντηση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μαζί με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή,  τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρη Τσουκαλά, Θεανώ Φωτίου,  Βασίλη Χατζηλάμπρου και εκπροσώπους από την Α! βάθμια Αυτοδιοίκηση, με βάση τις εμπειρίες τους από την συμμετοχή τους στους θεσμούς, μοιράστηκαν με τους ξένους συναδέλφους τους τις ανησυχίες τους για την κρίση και τις επιπτώσεις της μαζί με τους προβληματισμούς τους για μια αριστερή εναλλακτική πολιτική υπέρβασής τους.

Οι επιμέρους θεματικές της συνάντησης ήταν τρεις :

(α) «Στρατηγικές αντίστασης και εναλλακτική στα σχέδια λιτότητας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» (Resistance strategies and alternative to austerity plans at national and European levels),

(β) «Πώς να προστατέψουμε την εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων;» (How to protect employment and workers’ rights?),  και,

(γ) «Πώς να αποκτήσουμε τον έλεγχο πάνω στις δημοσιονομικές και οικονομικές επιλογές;» (How to gain power on budgetary and economic choices?).

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Γαλλική Πρωτεύουσα  οι Έλληνες αιρετοί συμμετείχαν σε πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η νεοσυσταθείσα οργάνωση Παρισιού του ΣΥΡΙΖΑ και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, τις προοπτικές που ανοίγονται και τον προγραμματισμό δράσης που έχει επεξεργαστεί η τοπική οργάνωση.

Ριζοσπαστική Οικολογική Συνεργασία Στερεάς

Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο