Αγιασμός στα σχολεία και ευχές του Δημάρχου Θηβαίων για καλή σχολική χρονιά

Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία του Δήμου Θηβαίων, σημαίνοντας την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Και φέτος, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ευχήθηκε από κοντά στους μαθητές καλή σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι θα είναι μια χρονιά με ιδιαίτερες συνθήκες και απευθύνοντας έκκληση για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ώστε να μην χρειασθεί να επιστρέψουν οι μαθητές σε τηλεκπαίδευση. Ο κύριος Δήμαρχος καλωσόρισε τα «πρωτάκια», δίνοντας έμφαση στην αξία του σχολείου, χαρακτηρίζοντάς το ως το πιο σημαντικό και υγιές «κύτταρο» μιας κοινωνίας.

Ο κ. Αναστασίου παρέστη στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου και στη συνέχεια στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Θηβών, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νίκο Κοβάνη, και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, κ. Κώστα Βόλη. Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασίου επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Θηβών, με τελευταίο «σταθμό» το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Λουτουφί(ΕΕΕΕΚ Θήβας), όπου ο αγιασμός τελέσθηκε από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιο. Στον αγιασμό του ΕΕΕΕΚ Θήβας παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Θηβαίων, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, και ο κ. Κοβάνης της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Οι αντιδήμαρχοι και υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων παρέστησαν σε αγιασμούς σχολείων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Ο κ. Αναστασίου δέχθηκε τις ευχαριστίες των διευθυντών για τις εργασίες αποκατάστασης φθορών, συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων στις σχολικές μονάδες, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης. Στον χαιρετισμό του στο ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου, υπενθύμισε ότι ο Δήμος Θηβαίων έχει υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του έργου για την ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου στη Θήβα.

Tέλος, επανέλαβε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προσεισμικού ελέγχου, με επισκέψεις κλιμακίου μηχανικών στα σχολεία, ώστε να ελέγξουν τη στατικότητα των κτηρίων, ενώ προγραμματίζονται και ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας(ΟΑΣΠ).