Επιστολή σε Σαμαρά και Βενιζέλο από τον δήμαρχο Ορχομενού για την συμπεριφορά Τσαυτάρη

Κοινοποίηση στα Social Media

xirogiannisΤην συμπεριφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στιγματίζει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στη περιοχή του Αθανάσιου Τσαυτάρη ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο απαξίωσε την αυτοδιοίκηση και τους αγρότες της περιοχής.

 

Η επιστολή του κ. Ξηρογιάννη έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαρτίου με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι υπάρχει στο διαδίκτυο δελτίο τύπου του ΥΑΑΠ το οποίο ανέφερε ότι την επόμενη μέρα Πέμπτη 14/3/2013 θα επισκεπτόταν την πόλη μας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου με σκοπό την διανομή φρούτων στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ορχομενού.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω, μέσω τρίτου, με το Γραφείο Τύπου του Υπουργού για να ενημερωθώ σχετικά, αλλά η απάντηση που πήρα ήταν ότι ο Υπουργός δεν επιθυμεί δημοσιότητα και για τον λόγο αυτό δεν ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή και ότι αν χρειαστεί θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί μου.

Τελικά ήρθαν στην πόλη μας χωρίς να επικοινωνήσουν μαζί μου και έφυγαν για να επισκεφθούν την Λαμία και εκεί με τυμπανοκρουσίες υπέγραψαν με το Δήμαρχο και κάποια συμφωνία.

Ερωτώ

 Εάν πράγματι ήθελαν «αθόρυβα» όπως είπαν να επισκεφθούν τον Ορχομενό γιατί εξέδωσαν δελτίο τύπου;

 Έπρεπε για ένα τόσο ασήμαντο γεγονός ,να μοιραστούν δηλαδή λίγα φρούτα, να έρθει όλη αυτή η κουστωδία και παρουσία μάλιστα ιδιωτικού καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας;

 Δεν γνώριζε ο κ. Υπουργός και η συνοδεία του ότι επισκέπτονται έναν δήμο καθαρά αγροτικό, όπου για δύο μήνες περίπου οι αγρότες ήταν σε κινητοποίηση για τα προϊόντα τους και ήταν υποχρεωμένος έστω για λίγα λεπτά να ακούσει τις απόψεις τους;

 Θα μειωνόταν άραγε το κύρος και ο εγωισμός του να είχε μια ολιγόλεπτη επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή για να του μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας, τις απόψεις μας και γιατί όχι τα παράπονα μας ώστε να δείξει τον σεβασμό που οφείλει προς τον τόπο που επισκέπτεται;

 Επιπλέον θα ερχόταν σε δύσκολη θέση αν του υπενθυμίζαμε την συγκεκριμένη πρόταση που έχουμε κάνει για αξιοποίηση του χώρου έκτασης 1.500 στεμμάτων που είχε «προγραμματιστεί» να γίνει αυτοκινητοδρόμιο;

 Μήπως θεώρησε ότι θα ήταν περιττό να τον ενημερώναμε για την κατάσταση του Κωπαϊδικού πεδίου ,θέμα που απασχολεί όλο τον αγροτικό πληθυσμό της Κεντρικής Ελλάδας, και τις θέσεις μας για τον Οργανισμό Κωπαΐδας;

Υπάρχουν ατελείωτα ερωτήματα όμως, κρίμα, γιατί ο κύριος καθηγητής έχασε την ευκαιρία να ακούσει τις φωνές της σημερινής κοινωνίας που πονά και αγωνίζεται καθημερινά, και να σταματήσει να έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται συνεχώς σε φοιτητές.

Κύριε Πρόεδρε, σας θυμίζω ότι αυτή την εποχή που το κεντρικό πολιτικό σύστημα βιώνει την μεγαλύτερη μεταδικτατορική αναξιοπιστία και γίνεται αποδέκτης της οργής μιας εξαθλιωμένης ουσιαστικά κοινωνίας, οι μόνοι που σηκώνουν το βάρος της ελάχιστης λειτουργίας του κράτους είναι οι φορείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Με ευθύνες εξαιρετικά πολλές με την Καλλικρατική συνένωση, με ελάχιστους πόρους και αποδεκατισμένο προσωπικό δίνουμε έναν ιστορικό, πατριωτικό, εθνικό αγώνα.  Δεν επιτρέπουμε λοιπόν στον κάθε Τσαυτάρη να αγνοεί με τον χειρότερο τρόπο τις προσπάθειες αυτές.

Οι άνθρωποι αυτοί, που τους εμπιστεύτηκε ο λαός την αναγέννηση της πατρίδας μας δυστυχώς δεν μπορούν να φέρουν κανένα αποτέλεσμα εάν είναι ξεκομμένοι από την κοινωνία και δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα .Όσο πιο νωρίς πάνε στις καθηγητικές τους έδρες, τόσο το καλύτερο για όλους.

Όπως αντιλαμβάνεσθε δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα, είναι θέμα νοοτροπίας και αντίληψης των συγκεκριμένων κυβερνώντων. Ενώ εκλέχθηκαν από τον λαό για να είναι αρωγοί του, τον περιφρονούν απροκάλυπτα. Προσβάλλουν με την συμπεριφορά τους βάναυσα τους κατοίκους αυτής της χώρας οι οποίοι κάνουν απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατήσουν την υπερηφάνεια τους την στιγμή που η ποιότητα της ζωής τους υποβαθμίζεται καθημερινά. Και είναι ενδιαφέρον το ότι ενώ η πολιτική της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της χώρας βασίζεται στον πρωτογενή

τομέα, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται ο αγροτικός, ο αρμόδιος Υπουργός δεν διαθέτει λίγα λεπτά για να ακούσει τους επαγγελματίες. Καλή η εκπαίδευση στην υγιεινή διατροφή όμως πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη διατροφή.

κύριε Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟ.Κ,

Το κίνημα μας όσο κι αν έχει συρρικνωθεί, προσωρινά πιστεύω, έχει αρκετά στελέχη ικανά να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών που επωμιζόμαστε αυτή την εποχή και να λύσουν προβλήματα. Παρακαλώ οι επόμενες επιλογές σας να είναι με κριτήριο αυτό που λέει απλοϊκά ο λαός «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» .

Είναι καιρός να ξεκινήσει επιτέλους μια προσπάθεια επανασύνδεσης του πολιτικού συστήματος με την κοινωνία, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για πειραματισμούς.

 

O Δήμαρχος Ορχομενού

Κωνσταντίνος Γρ. Ξηρογιάννης