Από το κόσκινο του ΣΔΟΕ περνούν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

Κοινοποίηση στα Social Media

xrima-111Εντολή να ελεγχθούν οι λογαριασμοί όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά έδωσαν στο ΣΔΟΕ οι οικονομικοί Εισαγγελείς Γρ.Πεπόνης και Σπ.Μουζακίτης. Οι αποκαλύψεις για το μεγάλο φαγοπότι στο Δήμο Θεσσαλονίκης και η καταδίκη του πρώην Δημάρχου Β.Παπαγεωργόπουλου, αλλά και οι δεκάδες αναφορές του Γενικού Επιθεωριτή Δημόσιας Διοίκησης για κακοδιαχείριση στου ΟΤΑ έδωσαν το έναυσμα να ξεκινήσει ο γιγαντιαίος έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία όλων όσοι θήτευσαν ως Δήμαρχοι, Νομάρχες και Περιφερειάρχες την τελευταία δεκαετία.
Η εισαγγελική παραγγελία δεν αφορά μόνο περιπτώσεις όπου υπάρχουν γραπτές καταγγελίες. Το ΣΔΟΕ καλείται να φέρει εις πέρας ένα γιγαντιαίο έλεγχο που εκτός από τους αιρετούς τοπικούς άρχοντες θα περιλαμβάνει και τα μέλη των οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, αλλά και τους επιθεωρητές που διενεργούσαν ελέγχους. Στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνει πλήρης φορολογικός έλεγχος, άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.) και εφόσον υπάρξουν στοιχεία, τότε η έρευνα μπορεί να επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Το ζήτημα πάντως είναι τι θα πρωτοπρολάβουν να ελέγξουν στο ΣΔΟΕ. Δεκάδες παράλληλες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό και σχεδόν καμία δεν έχει φτάσει σε αποτέλεσμα. Θυμίζουμε ότι το πόρισμα για τη λίστα Λανγκάρντ, που επισήμως γίνεται ο έλεγχος από τον περασμένο Νοέμβριο ακόμα αναμένεται, με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να απαντούν πως χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 μήνες ακόμα για να ολοκληρώσουν την έρευνα.

Πηγή : Hellas News