Αγρότης με 184 εκατ. “καλλιεργούσε” στα χαρτιά

Κοινοποίηση στα Social Media
agrotisΓεωργική επιχείρηση υποστήριζε πως είχε φτιάξει αγρότης από τη Θήβα, για την οποία όμως δεν είχε ούτε ένα παραστατικό, με αποτέλεσμα να πέσει στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Τα χρήματα που έβαλε στην τσέπη ο καλλιεργητής έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 184.075.770 ευρώ. Όπως προκύπτει από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, ο αγρότης εμφανίζονταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας.Όπως αποδείχθηκε, όμως, δεν είχε ούτε ένα στρέμμα και η περιοχή που… καλλιεργούσε ήταν μόνο στα χαρτιά. Όταν, λοιπόν, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ του ζήτησαν να προσκομίσει τα μισθωτήρια συμβόλαια της έκτασης εκείνος δεν είχε να επιδείξει κανένα έγγραφο.
Τα στοιχεία των αρμοδίων Αρχών τον εμφάνιζαν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες και τη συνολική παραγωγή την πουλούσε σε περισσότερες από 30 εταιρείες. Ο επιτόπιος έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδειξε ότι ο αγρότης είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση που ήταν στον… αέρα! Οι επιχειρήσεις που φέρονταν ότι συνεργάζονταν μαζί του του έχουν υποβάλει μηνύσεις για πλαστογράφηση του ονόματος της εταιρείας.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών πέντε βασικών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των εικονικών τιμολογίων στη Θήβα. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μία «ομερτά» μεταξύ των μυημένων «αγροτών» στο κόλπο των εικονικών τιμολογίων, που έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με τεράστια ποσά. Και αυτός ο «νόμος της σιωπής» και η αλληλοδέσμευση των εμπλεκομένων φέρεται να καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

από tsiliadoros