Αγρότες που μάχεστε για την επιβίωση… φάτε φρέσκα φρούτα (φωτορεπορτάζ)

Κοινοποίηση στα Social Media

tsaftaris-001Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης περίμενε (και αν όχι ο ίδιος οι συνεργάτες του και εμπνευστές της επιλογής του σημείου) ότι θα είχε αυτή την αντιμετώπιση από τους αγρότες του Ορχομενού.

 Γνώριζε ή κάποιοι τέλος πάντων ήξεραν ότι το μπλόκο του Ορχομενού ήταν εξοργισμένο από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τη στάση του υπουργείου απέναντι στα αιτήματά τους για επιβίωση και γι’ αυτό απέφυγε επιμελώς να ενημερώσει έγκαιρα για την επίσκεψή του, τουλάχιστον το Δήμαρχο της πόλης.

Σε αυτό το σημείο εντοπίζουμε και το δόλο που εμπεριέχει η επιλογή του Ορχομενού για την προβολή του πανευρωπαϊκού προγράμματος για την κατανάλωση φρούτων από τους μαθητές στα σχολεία.

Η επιλογή σίγουρα δεν ήταν τυχαία όπως ο κος Κορασίδης (Γ.Γ. του υπουργείου) υποστήριξε έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Ορχομενού αλλά ήταν μία σχεδιασμένη επίθεση του υπουργείου στους αγρότες που έφυγαν από το μπλόκο τελευταίοι κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση και τους αγρότες συναδέλφους τους που υποχώρησαν με άδεια χέρια.

Μόνο αν δεν είχε συμβεί τίποτα θα είχε επιτευχθεί ο στόχος του υπουργείου, που ήταν να κάμψει το γόητρο των αγροτών της Βοιωτίας καθώς τότε θα ήταν αυτοί που «κατέβασαν» τα παντελόνια και δέχθηκαν ο ίδιος ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης μαζί με τους συνεργάτες του στην Αθήνα και στην περιοχή να έρθουν στο βασιλιά της Κωπαίδας τον Ορχομενό να μοιράσουν αγροτικά προιόντα που με την πολιτική που εφαρμόζουν οι ίδιο τα υποβαθμίζουν και κυρίως αυτούς που τα παράγουν.

Δυστυχώς για τον υπουργό και τους συνεργάτες του ούτε το στόχο τους πέτυχαν αλλά ούτε και το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόβαλλαν.

Με λίγα λόγια δεν του βγήκε τίποτα.

Α! να μην το ξεχάσουμε…

Ο Γ.Γ. του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης δήλωσε ότι είναι αγρότης….

ts9ts7ts5ts4ts6