Ημερίδα απο το ΣΕΚ Λιβαδειάς για την πληροφορική στο σχολείο του σήμερα

Κοινοποίηση στα Social Media

pliroforikisekΜια σημαντική ημερίδα που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον με θέμα «Η πληροφορική στο σχολείο του σήμερα. Εμπειρίες- Προκλήσεις- Προοπτικές», πραγματοποιήθηκε από το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας με ομιλητές από την εκπαιδευτική, ερευνητική και πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο διευθυντής του ΣΕΚ Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης από την συμμετοχή του κοινού αλλά και την γενικότερη ανταπόκριση που δείχνει η τοπική κοινωνία στις δράσεις που αναπτύσσει το σχολείο.

«Υπάρχει ανταπόκριση από την κοινωνία της Λιβαδειάς που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης», δήλωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Η κουλτούρα απέναντι στην τεχνική εκπαίδευση έχει αρχίσει και αλλάζει. Η τεχνική εκπαίδευση ωφελεί τον τόπο και μπορεί να συμβάλει σημαντικά τη δύσκολη περίοδο που ζούμε».

Στόχος της ημερίδας όπως επεσήμανε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου πληροφορικής Γιώργος Παπαγεωργίου ήταν «η διερεύνηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο σύγχρονο σχολείο αλλά και στην ανάδειξη μεθόδων και εργαλείων που προσφέρονται στον σημερινό εκπαιδευτικό και κατά τη διάρκεια των εργασιών αναδείχθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς».