Στον Ορχομενό την Πέμπτη το πρωί ο Αθ. Τσαυτάρης

Κοινοποίηση στα Social Media

tsaftarisΕπίσκεψη στον Ορχομενό Βοιωτίας θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μόσχο Κορασίδη.

Αρχικά ο κ. Ταυτάρης θα επισκεφθεί το 1ο  Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Ορχομενού, όπου γίνει δωρεάν διανομή φρούτων σε μαθητές, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος που υλοποιεί το ΥΠΑΑΤ για την «κατανάλωση των φρούτων στα σχολεία – Πρόγραμμα 2013».

Στη συνέχεια ο Αθ. Τσαυτάρης θα βρεθεί στη Λαμία όπου στο δημαρχείο της πόλης θα υπογράψει απόφαση παραχώρησης έκτασης 500 στρεμμάτων.

Όσον αφορά στη διανομή φρούτων ο στόχος είναι διττός. Αφενός οι οικογένειες που έχουν ανάγκη στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε φρούτα, αλλά και να εκπαιδευτούν οι μαθητές στο να επιλέγουν φρούτα και προϊόντα υγιεινής διατροφής.

Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων υλοποιείται μέσω κοινοτικών πόρων, προβλέπει τη διανομή έτοιμης φρουτοσαλάτας μέσα σε φρέσκο ελληνικό χυμό πορτοκαλιού, αλλά και φρούτων (μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι), σε 364.665 μαθητές, σε 3.522 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, για το 2013 και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το αξιοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος της διατροφής και της υγείας των μαθητών της χώρας.