Αίτημα λειτουργίας ομοειδών τμημάτων ΤΕΙ, στην πόλη της Λιβαδειάς από το Επιμελητήριο

Κοινοποίηση στα Social Media

epimelitirioΚύριε Υπουργέ, Με θλίψη, η τοπική κοινωνία της Βοιωτίας, μετά από τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, για το σχέδιο «Αθηνά», διαπιστώνει, ότι εμμένετε στην άποψη σας για την κατάργηση του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στην πόλη της Λιβαδειάς.

Έχουμε αρκετές φορές περιγράψει τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε, ότι η απομάκρυνση του Πανεπιστημιακού Τμήματος από τη Λιβαδειά θα αποβεί καταστροφική, τόσο για την πόλη και τους κατοίκους της, όσο και για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η πόλη της Λιβαδειάς, η οποία υπενθυμίζουμε, ότι είναι η πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας, οδηγείται σε συνολική υποβάθμιση και μαρασμό.

Αντιλαμβανόμαστε όμως, ότι, στο πλαίσιο του σχετικού σχεδιασμού σας, η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας μετατρέπεται σε ένα δυναμικό κέντρο ΤΕΙ. Όμως και από αυτόν ακόμα τον σχεδιασμό εξαιρείται η Λιβαδειά, σε αντίθεση μάλιστα με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της περιφέρειας μας.

Για τους λόγους αυτούς, απαιτούμε την λειτουργία στην Λιβαδειά τουλάχιστον δύο ομοειδών τμημάτων ΤΈΙ ώστε να πληρούνται και τα ανάλογα ακαδημαϊκά κριτήρια, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση και συνεργασία.

 

Τε τιμή

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Παναγιώτης Αγνιάδης