Σενάριο Νο 1: Πολιτικο-αυτοδιοικητικό παιχνίδι

Κοινοποίηση στα Social Media

panepistimio-1Οι κυβερνητικοί βουλευτές της Βοιωτίας, όπως όλα δείχνουν, χρεώνονται το σύνολο της ευθύνης για την απομάκρυνση (αν αυτό τελικά συμβεί) του πανεπιστημιακού τμήματος της Λιβαδειάς.

Η αδιάφορη στάση τους απέναντι σε ένα σχεδιασμό που είναι βέβαιο πλέον ότι έγινε με κομματικά και όχι με ακαδημαϊκά κριτήρια, έδωσε το δικαίωμα σε θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, που παρουσιάστηκαν ανύπαρκτοι από τον Αύγουστο το 2012 (όπου και γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης), να τους κατηγορούν ευθέως και μάλιστα να ζητούν ακόμη και την παραίτησή τους.

Τώρα, μετά τις αντιδράσεις και την αναστάτωση που προκάλεσε το σχέδιο, προβάλλει το ενδεχόμενο της απόσυρσής του και του επανασχεδιασμού του σε νέα βάση.

Για σκεφτείτε, τι θα μπορούσε να έχει συμβεί;

Ο δήμαρχος Λεβαδέων, έχοντας την πληροφόρηση εκ των έσω, είτε αυτό σημαίνει διαβεβαιώσεις από το ΠΑΣΟΚ (πολιτική δύναμη που τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές), είτε πρόκειται για ενημέρωση μέσω του ρόλου που κατέχει στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, έγκαιρα ενημερώθηκε για το ενδεχόμενο ή την αναγκαιότητα ανατροπής του σχεδίου Αθηνά, καθυστέρησε εσκεμμένα την αντίδρασή του και στο και πέντε κινητοποίησε τους φορείς, καταθέτοντας την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας (πράττοντας το ίδιο και άλλοι δήμοι που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα).

Ποιο το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής;

Ο Νίκος Παπαγγελής, κερδίζει το χαμένο έδαφος που του χρεώνουν οι πολίτες και η αντιπολίτευση στο Δήμο, ενισχύει τη θέση του στο εσωτερικό της παράταξής του που αντιμετωπίζει σοβαρά ρήγματα και βάζει πόδι στην επιτυχία παραμονής της πανεπιστημιακής σχολής.

Το ίδιο θα πράξουν και οι βουλευτές της ΝΔ, που θα επικαλεστούν εσωτερική ενημέρωση και παρασκηνιακές πιέσεις για να πειστεί ο υπουργός παιδείας να αποσύρει το σχέδιο και θα αναλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας για την παραμονή του πανεπιστημίου στη Λιβαδειά.

Αν αυτό τελικά συμβεί, τότε πολύ εύκολα θα μιλάμε για άλλο ένα πολιτικο-αυτοδιοικητικό παιχνίδι στις πλάτες του λαού.