Επίσκεψη Πούλου στην αγορά Λιβαδειάς και Θήβας

Κοινοποίηση στα Social Media

Την αγορά της Λιβαδειάς, επισκέφθηκαν σήμερα Σάββατο η βουλευτής Γιώτα Πούλου και αντιπροσωπεία της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και συνομίλησαν με τους εμπόρους για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις προτάσεις τους.

Κοινή διαπίστωση όλων  ότι η εμπορική κίνηση θα βοηθηθεί με το ταυτόχρονο άνοιγμα των καταστημάτων και της εστίασης και ενόψει Πάσχα.

Τόνισαν ότι “η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας με τα αλλεπάλληλα «άνοιξε-κλείσε», έχει οδηγήσει σε μεγάλες δυσκολίες τον εμπορικό κόσμο που ανησυχεί πλέον για την επιβίωσή του.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ήδη τα πρώτα λουκέτα στην αγορά η οποία αν δεν στηριχτεί άμεσα με συγκεκριμένα και επαρκή μέτρα, θα καταρρεύσει. Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την καταστροφή των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τέσσερα αναγκαία μέτρα στήριξης:

  • μετατροπή όλης της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.
  • κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown.
  • ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη διαγραφής μέρους της βασικής οφειλής, όπως είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.
  • Απόσυρση του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι παρατάσεις στην εφαρμογή του δεν αναιρούν τους  πλειστηριασμούς και τις πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών, απλά παρατείνουν την αγωνία τους.

Αντίστοιχη επίσκεψη έγινε την Παρασκευή και στην αγορά της Θήβας.

Τέλος κάλεσαν τους πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά!

The post Επίσκεψη Πούλου στην αγορά Λιβαδειάς και Θήβας first appeared on Sirios FM.