Θλίψη στη Θήβα για το θάνατο του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Ρωμανά

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δ. θηβαίων, Παναγιώτης Ρωμανάς.

Με ανείπωτη θλίψη τον αποχαιρετά η Τομεακή Επιτροπή Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Γεννημένος στη Θήβα το 1961, χημικός στο επάγγελμα, ο Παναγιώτης συγκέντρωνε βασικά χαρακτηριστικά του πρωτοπόρου αγωνιστή. Τον ακέραιο χαρακτήρα, τη σεμνότητα και την απλότητα, την πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση, την αγωνιστική στάση ζωής, τη συνέπεια λόγων κι έργων.

Προσέφερε τις επιστημονικές του γνώσεις στο λαό της περιοχής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους αγώνες ενάντια στη σκέψη για λειτουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη Θήβα και τη βιομηχανική ρύπανση.

Ανήσυχος για τα μικρά και μεγάλα λαϊκά προβλήματα, συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ έχοντας την ουσιαστική πεποίθηση ότι η εκμεταλλευτική κοινωνία που ζούμε δεν παίρνει γιατρειά, ότι η μόνη διέξοδος είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός.

Αγαπητός όσο λίγοι, το 2019 εκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας με το συνδυασμό της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, θέση που τίμησε με την προσφορά του».

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας στη γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά του Δημήτρη και Θάνο, τους συγγενείς του».

«Τα λόγια είναι λίγα για να αποχαιρετήσουμε τον Παναγιώτη Ρωμανά, που έφυγε ξαφνικά κι άδικα σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 60 ετών» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θήβας, προσθέτοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Ο Παναγιώτης τίμησε το συνδυασμό μας ως υποψήφιος και ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος την τελευταία διετία. Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που ένιωθες ξεκάθαρα ότι κέρδιζες κάθε φορά που συναναστρέφεσαι, συνεργάζεσαι και αγωνίζεσαι μαζί του. Ένα υπόδειγμα αγωνιστή, που έβρισκε στην αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου την επιβεβαίωση των ιδανικών και της στάσης ζωής του.

Οι επιστημονικές του γνώσεις, ειδικά σε θέματα περιβάλλοντος, είχαν καθολική αναγνώριση όχι μόνο λόγω της ορθότητάς τους, αλλά και γιατί δεν έμπαιναν στο ζύγι των επιχειρηματικών συμφερόντων. Δε σκέφτηκε ούτε στιγμή να “εξαργυρώσει” τα αξιόλογα προσόντα του κάνοντας έκπτωση από τα ιδανικά του. Θα τον τιμάμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για το δίκιο και τις ανάγκες του λαού ακολουθώντας το παράδειγμά του».

The post Θλίψη στη Θήβα για το θάνατο του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Ρωμανά first appeared on Sirios FM.