«Δώρο άδωρο» η απόφαση για επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Κοινοποίηση στα Social Media

oevethΗ απαγορευτική προϋπόθεση για την χορήγησή του (να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή σε καθεστώς ρύθμισης οφειλές στον ΟΑΕΕ), αποδεικνύει για μια ακόμη μια φορά ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ζει σ΄έναν ανύπαρκτο δικό της κόσμο, έξω και μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και προβλήματα των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Ο κάθε άνεργος πολίτης συμπεριλαμβανομένου και του επαγγελματία που κλείνει την επιχείρησή του και μένει «επί ξύλου κρεμάμενος», έχει δικαίωμα στην πρόσβαση ακόμη κι ενός ελάχιστου διχτύου κοινωνικής προστασίας που είναι τα 360€.

Πρέπει άμεσα να αποσυνδεθεί η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας από την ύπαρξη ρυθμισμένων οφειλών και από την απόδοση της ειδικής εισφοράς ανεργίας και η καταβολή του να γίνεται τον αμέσως επόμενο μήνα που ο επαγγελματίας μένει άνεργος. Για τους συναδέλφους που έκλεισαν την επιχείρησή τους και δεν έχουν τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, να αξιοποιηθεί το κονδύλι του Ειδικού Λογαριασμού για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ώστε να τους δοθεί ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

                              Για την ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

 

            Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                    ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ   ΚΩΝ/ΝΟΣ