Το υπόμνημα της CCC που καταρρίπτει όλα τα ψεύδη Καλογρίτσα για το Νίκο Παππά

Κοινοποίηση στα Social Media

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ανέσυρε την υπόθεση με τις καταγγελίες Καλογρίτσα εναντίον του Νίκου Παππά καταθέτοντας αίτημα για Προανακριτική κατά του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το πολλαπλό πατατράκ του επιτελικού κράτους στη διαχείριση της πανδημίας, της οικονομίας, της κακοκαιρίας, της κοινωνικής αναταραχής λόγω προκλητικών νομοσχεδίων όπως αυτό για την Παιδεία και τα ΑΕΙ αλλά και των αυξανόμενων κρουσμάτων αστυνομικής βίας, ωστόσο “ξεχνάει” ότι οι ισχυρισμοί του Καλογρίτσα που φαίνεται να υιοθετεί πλήρως η κυβέρνηση έχουν ήδη καταρρεύσει μέσω των όσων έχει απαντήσει για την υπόθεση η εταιρεία CCC του Ομίλου Χούρι.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2020, όταν η προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες του (πλέον αγαπημένου της ΝΔ) εργολάβου έμπαινε στην τελική ευθεία, οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής CCC κατέθεταν υπόμνημα στην Πταισματοδίκη Αμαρουσίου που ερευνούσε την υπόθεση καταρρίπτοντας όσα είχε υποστηρίξει ο Χρ.Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις γραπτές εξηγήσεις τους οι υπεύθυνοι της CCC διαψεύδουν όσα ισχυρίζεται ο Χρ. Καλογρίτσας περί της αιτίας που κατέβαλαν 3 εκατ. ευρώ στον εργολάβο το επίμαχο διάστημα.

Μάλιστα στο υπόμνημα της εταιρίας, φαίνεται να γίνεται επίκληση και της απόφασης του Πρωτοδικείου που μόλις πριν λίγες ημέρες είχε επικυρώσει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου η οποία διέτασσε τον Χρ. Καλογρίτσα να επιστρέψει εντόκως το επίμαχο ποσό που φαίνεται να του διατέθηκε για υπεργολαβία σε έργο που είχε αναλάβει η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τον λιβανέζικο κολοσσό, η εταιρία του κ. Καλογρίτσα δεν προσέφερε το έργο για το οποίο έλαβε την επίμαχη προκαταβολή.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά Καλογρίτσα έχει μηνύσει τους υπευθύνους του Ομίλου για απάτη επί δικαστηρίω με αφετηρία την προσφυγή της CCC στο Διαιτητικό Δικαστήριο και υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά εμφανίζονται μεν ως προκαταβολή για υπεργολαβία της “Τοξότης” στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αλλά στην πραγματικότητα αφορούσαν συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου Ομίλου για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα απηχούσε τις θέσεις της τότε κυβέρνησης.

Στην κατάθεση του στην πταισματοδίκη ο εργολάβος είχε επαναλάβει τις καταγγελίες του λέγοντας χαρακτηριστικά πως “διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης” κατονομάζοντας τον τότε υπουργό Νίκο Παππά ως ενορχηστρωτή της όλης υπόθεσης.

Ωστόσο, μετά την κατάθεση Καλογρίτσα στην Πταισματοδίκη το Σεπτέμβριο του 2020, μέσω υπομνήματος, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC) είχα δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία ξεκαθάριζαν ότι ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ αλλά και ότι τα όσο ισχυρίζεται ο Χρ. Καλογρίτσας “αφορούν αποκλειστικώς τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της CCC:

“Η CCC και οι ιδιοκτήτες της ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ, τα οποία βρίσκονται εκτός του κύκλου των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων τους.

Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας αφορούν αποκλειστικώς τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί. Πάντως παραδέχεται ότι έλαβε τα 3 εκατομμύρια και δεν εξηγεί γιατί δεν τα επέστρεψε, όπως είχε υποχρέωση και υπό τη δική εκδοχή μετά την επιστροφή τους σε αυτόν από το Δημόσιο. Κοινώς παραδέχεται ότι έφαγε τα 3 εκ παρανόμως.” (πηγή: protothema.gr)

από thefaq.gr