Η διασπορά των 76 κρουσμάτων στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Βοιωτία τα 76 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ, στο μέσο μιας Στερεάς Ελλάδας όπου όλες οι περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο” με συνολικά 183 νέα κρούσματα.

Μεγάλος είναι ο αριθμός κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Οινόφυτα όπου ανιχνεύθηκαν 18 μολύνσεις. Στα Οινόφυτα εντοπίζονται και ακόμη δύο κρούσματα σε Έλληνες.

Ακολουθούν το Σχηματάρι με 15, η Θήβα με 14, Λιβαδειά και Ορχομενός από 8 και τα Βάγια με 6 κρούσματα. Από ένα κρούσμα έχουν Αλίαρτος, Άσκρη, Δίστομο, Μελισσοχώρι και Παραλία Διστόμου.

Ανάμεσε στα κρούσματα βρίσκονται πέντε βρέφη 1 και 2 ετών, τρία νήπια 4 με 6 και άλλα οκτώ παιδιά έως 16 ετών και οι υπόλοιπες ηλικίες από 18 μέχρι 85 ετών.

Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού, δεν πάμε καλά, είναι το μήνυμα του δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη σε σχετική ανάρτηση στο f/b:

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ !!!
Γύρω μας εχει φουντώσει η φωτιά της πανδημίας. Τα κρούσματα πλέον καταγράφονται ανά δεκάδες. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Ο Δήμος ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ δίνει ΧΑΜΗΛΟ αριθμό κρουσμάτων, παρά την παρατηρούμενη χαλάρωση των μέτρων,λόγω της κόπωσης.Αυτό σημαίνει πολλά.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ !!!!
ΚΑΝΩ ΈΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΗ !!!
Το γνωρίζω ότι είναι ΔΥΣΚΟΛΟ, όμως είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ!!!
ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν αντέχει πισωγύρισμα και πρέπει να το αποτρέψουμε.
Να εξαντλήσουμε τα αποθέματα της ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΜΑΣ, για να προστατέψουμε τον εαυτό μας ,τα παιδιά μας ,τους γονείς μας,τον συνάνθρωπο.
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ !!!