Δεν παραιτείται η αντιπολίτευση του Δ.Σ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

panepistimio-1Εξελίξεις αναμένονται μετά την κατάθεση της παραίτησης στην οποία προέβη ο δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής ως μέσω πίεσης και διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Παπαγγελής ο οποίος χαρακτηρίζει άδικο χειρισμό από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά το μέλλον της πόλης της Λιβαδειάς, καταθέτοντας την παραίτησή του στην οποία θα επιμείνει «εάν και εφόσον το Υπουργείο Παιδείας παραμείνει αμετακίνητο στην απόφαση του για την κατάργηση του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λιβαδειά» κάλεσε «να πράξουν το ίδιο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αναπληρωτές αυτών».

Ωστόσο η προτροπή αυτή του δήμαρχου δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση.

Από την μείζων μειοψηφία η Γιώτα Πούλου ζήτηση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να καθοριστούν οι περεταίρω ενέργειες με συγκεκριμένες αποφάσεις και κατηγόρησε για παραγοντισμό τον δήμαρχο Νίκος Παπαγγελή με αφορμή την κατάθεση της παραίτησης του.

«Έχω ζητήσει σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, που από την τελευταία φορά βρίσκεται σε ανοιχτή συνεδρίαση. Το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί στο Δ.Σ. και εκεί να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις είτε για ομαδική παραίτηση είτε για άλλες μορφές αγώνα και διεκδίκησης», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενη στις ενέργειες του δημάρχου τις χαρακτήρισε «κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακά τρικ».

Αντίθετος με την προοπτική παραιτήσεων τάχθηκε ο Νώντας Κοτσικώνας τονίζοντας ότι το θέμα του πανεπιστημίου δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα γιατί το πρόβλημα είναι συνολικό με την πολιτική της κυβέρνησης.

«Εμείς είμαστε πολιτικά αντίθετοι στο σχέδιο Αθηνά, τη διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους και τον Καλλικράτη. Έχουμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι οι συνέπιες αυτών είναι για άλλη μία φορά ο λαός να πληρώσει τα βάρη. Η μόνη αντίδραση είναι λοιπόν ο λαός να αντιμετωπίσει συνολικά αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Το αν θα παραιτηθεί κάποιος ή δεν θα παραιτηθεί δεν έχει κανέναν νόημα», επεσήμανε ο κ. Κοτσικώνας.