Κορωνοϊός: Ώρες αγωνίας στην Αλίαρτο, «ζούμε σκληρές στιγμές», λέει ο Γ. Ντασιώτης και «χρεώνει» ανευθυνότητα

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρά μέτρα για την προστασία και την αντιμετώπιση του covid-19 που ισχύουν σε όλη τη χώρα, το τελευταίο διάστημα στη κοινότητα των Θεσπιών η οποία και τέθηκε σε αυστηρό lock down, σημειώθηκαν περίπου 20 κρούσματα κορωνοϊού ενώ ένας 80χρονος στην κοινότητα Μαυροματίου έχασε τη μάχη και η κηδεία του έγινε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και παρουσία αστυνομικών. Επίσης σύμφωνα με το STAR Κεντρικής Ελλάδας, πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω έντονης συμπτωματολογίας διασωληνώθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας ιερέας ενορίας στην Αλίαρτο με ότι αυτό συνεπάγεται για την έκταση που μπορεί να έχει λάβει το πρόβλημα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb κάνει λόγο για ανευθυνότητα ενώ στο «στόχαστρο» βάζει ακόμα και «τις συρροές στους Ναούς», και αναρωτιέται «τι γίνεται».

«…Νομίσαμε ότι τα δύσκολα είναι για τους άλλους και πάντως όχι για τον καθένα μας, κρυβόμαστε από τον εαυτό μας και νομίζουμε ότι όλα είναι εντάξει. Ρισκάρουμε τα πάντα και στην ώρα του λογαριασμού ψάχνουμε τον ένοχο, αναζητώντας τον οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό μας. Φτηνά τα κίνητρα και ακόμη φτηνότερες οι δικαιολογίες.

Τι γίνεται  με τις συρροές στους Ναούς;  Στους ιδιωτικούς χώρους που ο καθένας αποφασίζει να τις λειτουργήσει ως γιάφκες;  Με τις συγκεντρώσεις, φίλων και συγγενών σε σπίτια; Με την κάθε άσκοπη και ανόητη μετακίνηση; Ποιος ευθύνεται για αυτά;; Κανένας αν δεν υπάρξει πρόβλημα. Παίρνουμε φόρα και πάμε για τα επόμενα. Αν υπάρξει πρόβλημα όμως;; Ε τότε έχουμε και τον ένοχο, ο οποίος φυσικά είναι ο Δήμαρχος, που πρέπει να βρίσκεται σε όλα αυτά και μάλιστα αυτοπροσώπως για να τα σταματήσει. Η ατομική ευθύνη του καθενός δεν αναζητείται, εφόσον έχουμε ένοχο. Η κάθε επαφή   χωρίς μέτρα προστασίας είναι δυνητική μετάδοση του Κορωνοϊού. Τελεία και παύλα», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ντασιώτης.

Και προσθέτει: «Το είδαμε στις Θεσπιές που η χαλάρωση της Ατομικής Ευθύνης επέφερε μεγάλη διασπορά και  επιβλήθηκαν σκληρά μετρά. Το βλέπουμε στην Αλίαρτο που, για τον ίδιο λόγο, ζούμε σκληρές στιγμές με ανθρώπους σε κίνδυνο. Σίγουρα θα το δούμε παντού, αν έστω την ύστατη στιγμή δεν αλλάξουμε».

Καταλήγοντας απευθύνει έκκληση για μεγάλη προσοχή και τονίζει: «Ο ιός είναι εδώ, είναι παντού και η συντροφιά του είναι η ανευθυνότητα μας. Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς. Καλή χρονιά»

Πηγή: diavima