575 ευρώ χρέωση για την τηλεκπαίδευση καταγγέλλει μητέρα μαθήτριας. Ερώτηση Πούλου στη Βουλή.

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από σειρά καταγγελιών για υπερχρεώσεις των οικογενειών των μαθητών που συνδέθηκαν στην τηλεκπαίδευση μέσω τηλεφώνου, ύψους εκατοντάδων ευρώ, κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κ. Κεραμέως εξαγγέλλει δωρεάν σύνδεση στην τηλεκπαίδευση, αλλά αποδεικνύεται ότι μόνο δωρεάν δεν είναι. Το Υπουργείο Παιδείας στέλνει πανικόβλητο στα σχολεία έγγραφο για να μην εισηγούνται στους μαθητές την σύνδεση μέσω σταθερής τηλεφωνίας, αλλά οι καταγγελίες για φουσκωμένους λογαριασμούς συνεχίζονται. Τι θα απογίνουν οι μέχρι τώρα χρεώσεις; Θα μετακυλισθούν στις οικογένειες; Ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς; Επιπλέον, εντελώς απαράδεκτη είναι και η αδυναμία των Κεραμέως και Πιερρακάκη να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών από κακόβουλες ενέργειες. Ανικανότητα και προχειρότητα σε όλους τους τομείς!

Ζητώ την λήψη συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να μην σημειωθούν ξανά παρόμοια περιστατικά. Να δεσμευτεί σήμερα η Κυβέρνηση ότι θα καλύψει τις χρεώσεις για τις οικογένειες που τις έχουν ήδη υποστεί!