Επίσκεψη Πούλου στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνάντησα σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, για να συζητήσουμε τρία επείγοντα θέματα.

  • Την δυνατότητα άρσης των περιοριστικών μέτρων, εξετάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, που έχουν επιβληθεί στη Βοιωτία και για την οποία αναμένουμε τις αποφάσεις αύριο που λήγει η προθεσμία της εφαρμογής των μέτρων.
  • Την ρύπανση του περιβάλλοντος που προκαλείται από την εποχική λειτουργία των εκκοκκιστηρίων και τις καταγγελίες κατοίκων όμορων περιοχών για την σκόνη και γενικά τα αιωρούμενα σωματίδια που δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα σε κατοικημένες περιοχές.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι έλεγχοι από την Διεύθυνση Ανάπτυξης, ότι έχουν καταγραφεί παραβάσεις από πέρυσι με καταλογισμό προστίμων και δόθηκε χρονικό περιθώριο συμμόρφωσης. Ο έλεγχος των προσκομισθέντων στοιχείων συνεχίζεται. Φυσικά αναφέρθηκε σε περσινούς ελέγχους, όχι σε φετινούς και

δεσμεύτηκε να μου αποστείλει όλα τα υπηρεσιακά στοιχεία.

Επεσήμανα όμως την ολιγωρία ελέγχων του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) της Περιφέρειας που παρά τις καταγγελίες πολιτών δεν έχει προβεί σε ελέγχους και τέλος

  • Την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη Βοιωτία, τις ανεμογεννήτριες που “συνωστίζονται” από τα Δερβενοχώρια, Κιθαιρώνα, Θίσβη, Κοιλάδα των Μουσών, Περδικοβούνι, Παλιοβούνα, Μεγάλη Λούτσα Ελικώνα, Δίστομο μέχρι την Αράχωβα και τον Παρνασσό! καθώς και τα τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα που “φυτρώνουν” ακόμη και σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Αναφέρθηκα επίσης στην απαράδεκτη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που αγνόησε τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η κα Παπαθωμά δήλωσε ότι εκφράζεται από τις αποφάσεις του Συλλογικού οργάνου, χωρίς όμως να πάρει θέση για τα συγκεκριμένα.

Η συζήτηση έγινε με ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων αλλά και ουσιαστικών διαφωνιών.