Έκτακτη σύσκεψη για τα νέα μέτρα. Αντιδρούν στο lock down οι Βοιωτοί.

Κοινοποίηση στα Social Media

Τα κρούσματα στη Βοιωτία ευτυχώς παρουσιάζουν μείωση και κινούνται σε μονοψήφιο αριθμό μετά την έκρηξη των 30 θετικών δειγμάτων που οδήγησαν και στην αλλαγή του επιπέδου επιτήρησης.

Τα “πορτοκαλί” μέτρα προστασίας εφαρμόζονται σε ποσοστό 98%.

Η χρήση μάσκας έγινε συνείδηση από τους υπεύθυνους πολίτες σε μία προσπάθεια ανάσχεσης του ιού και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Τα καταστήματα στην πλειοψηφία τους τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία τους στο πανδημικό τοπίο.

Αντ’ αυτού κι ενώ η πολιτεία θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στην τοπική οικονομία να ανασάνει και να επαναφέρει ή να εντάξει το νομό στο πρώτο επίπεδο επιτήρησης στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. η Βοιωτία αποτελεί περιοχή υψηλού κινδύνου.

Η απόφαση αυτή προκαλεί μία σειρά αντιδράσεων κυρίως σε επαγγελματίες της εστίασης, της ψυχαγωγίας και της άθλησης που απειλούνται μέσω του lock down που επιβάλλεται με οριστικό λουκέτο των επιχειρήσεών τους.

Θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς με ανακοινώσεις τους ζητούν εξηγήσεις για τα κριτήρια ένταξης της Βοιωτίας στο πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης σε πρώτη φάση αλλά κυρίως για την παραμονή της στο επίπεδο του υψηλού κινδύνου.

Η εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της Βοιωτίας επιτρέπει προς ώρας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, τη λήξη του συναγερμού και μία ευκαιρία να περισώσουν οτι τους έχει απομείνει από τις καταστροφικές συνέπειες του πρώτου lock down.

Χαρακτηριστικές είναι οι επιστολές δημοτικών παρατάξεων και εμπορικών συλλόγων που αιτούνται επαναφορά στο κίτρινο επίπεδο της αυξημένης πλέον επιτήρησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους και όχι το κλείσιμό τους.

Η αντίδραση αυτή αποδεικνύει περίτρανα, ότι τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στους πληττόμενους εργαζόμενους και επιχειρηματίες σε αυτή τη φάση της πανδημικής κρίσης, δεν αποτελούν ούτε “ασπιρίνες”.

Με αφορμή στα νέα έκτακτα μέτρα προφύλαξης που θα εφαρμοστούν από αύριο Τρίτη στο νομό, έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας στο διοκητήριο της Λιβαδειάς.