Παρέμβαση απο το Ε.Κ. Λιβαδειάς για ΤΕΙ

Κοινοποίηση στα Social Media

ergatikolivadiasΤην κατάσταση σε ότι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λιβαδειά επιχειρεί να σώσει το Εργατικό Κέντρο με παρέμβαση και νέα πρόταση προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Ε.Κ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η Στερεά Ελλάδα γίνεται κέντρο ΤΕΙ ζητά την έλευση ενός Τμήματος στη Λιβαδειά η οποία είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού της Περιφέρειας που μετά την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας δεν έχει εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επιστολή του Ε.Κ. προς τον κ. Υπουργό:

Κύριε   Υπουργέ

     Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και την απομάκρυνση του Πανεπιστημιακού Τμήματος από τη Λιβαδειά, η πόλη μας απομονώνεται, υποβαθμίζεται και μπαίνει πλέον σε κίνδυνο και η ίδια οικονομική, πολιτική και πολιτιστική επιβίωσή της.

Εμείς ως Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και βλέποντας ότι η Στερεά Ελλάδα μετατρέπεται σε κέντρο των Τ.Ε.Ι. της χώρας μας, προτείνουμε προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει τουλάχιστον ένα Τμήμα Τ.Ε.Ι. της Περιφέρειας στη Λιβαδειά, καθότι όλες οι υπόλοιπες πρωτεύουσες των Νομών, όπως και η Θήβα, έχουν περισσότερα από ένα Τμήμα Τ.Ε.Ι., εκτός της Λιβαδειάς.

Στα πλαίσια της ισότιμης Περιφερειακής Ανάπτυξης ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει το αίτημά μας αυτό.

Οι ήδη υπάρχοντες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά, μπορούν να ανταποκριθούν στην υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.


                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ