Από τη Λιβαδειά στην Αλεξανδρούπολη με τα πόδια ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ. (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

oikonomoyΜε τα πόδια ξεκίνησε για την Αλεξανδρούπολη σήμερα στις 9 το πρωί ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Τάκης Οικονόμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μέχρι σήμερα στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Οικονόμου πρόσφατα εξελέγη αντιπρόσωπος του Ε.Κ. Λιβαδειάς στη ΓΣΕΕ η οποία πραγματοποιεί το συνέδριό της στην Αλεξανδρούπολη στις 22 Μαρτίου.

«Θα διανύσω 750  χιλιόμετρα, όσο και ο βασικός μισθός που κόπηκε. Στόχος μου είναι να γίνει γνωστό το συνέδριο. Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι να είναι πρωταγωνιστές. Επίσης θα μεταφέρω την διαμαρτυρία των συναδέλφων μου για τα όσα δεν έπραξε η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος και την απαίτηση για αλλαγή», δήλωσε μεταξύ άλλων λίγο πριν ξεκινήσει.

Ο Τ. Οικονόμου καλύπτει τα έξοδα που θα απαιτηθούν μόνος τους ενώ εκτιμώντας ότι καθημερινά από την ανατολή του ηλίου μέχρι τη δύση θα διανύει κατά μέσο όρο 45 χιλιόμετρα υπολογίζει να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη στην έναρξη του συνεδρίου.

«Ο συνάδελφος Τάκης Οικονόμου ξεκίνησε να κάνει έναν άθλο, αναχώρησε σήμερα πεζός για την Αλεξανδρούπολη, όπου θα διεξαχθεί το 35ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ από 21 μέχρι 24 Μαρτίου 2013. Με  αυτή του την κίνηση δηλώνει τη διαμαρτυρία του για τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ  στη μέχρι τώρα εξαθλίωση των εργαζομένων από τα Μνημόνια. Για μας είναι τιμή που ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Κ. προχώρησε σε αυτή την αντίδραση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ. Γιάννης Σταθάς και πρόσθεσε: «Η κίνηση αυτή έχει έναν ακόμα συμβολισμό σχετικά με την δύσκολη πορεία του εργατικού κινήματος. Όποιος διαλέγει αυτόν το δρόμο πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να καταλάβουν ότι πρέπει να σταματήσουν να φοβούνται και να είναι τσιράκια κάποιων».

Σύμφωνα με τον κ. Σταθά «η ΓΣΕΕ από την ίδρυσή της έχει κατακτήσει παρά πολλά αλλά τώρα πρέπει να επιλέξει ένα πιο ταξικό προσανατολισμό».

Εκ μέρους του Ε.Κ. ο γγ Γιώργος Καρβούνης εξέφρασε την συμπαράσταση των μελλών του οργάνου στον Τ. Οικονόμου του ευχήθηκε «δύναμη και καλή διαδρομή»  και σημείωσε: «Η κίνησή του αυτή ας είναι αφετηρία για αφύπνιση όλων των εργαζομένων».