Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια

Κοινοποίηση στα Social Media

Γράφει η Οφηλία

Νέο ρεκόρ κάναμε με τα 312 σημερινά περιστατικά θετικά στον κορωνοιο.

Ατυχώς η πρόβλεψη είναι για ακόμη μεγαλύτερα νούμερα. Η νόσος πλέον έχει περάσει στην κοινότητα , σε απλά ελληνικά δεν αφορά συγκεκριμένες ομάδες ταξιδιωτών ,η υπερηλίκων , η ατόμων που έχουν αλλά υποκείμενα νοσήματα . Αφορά την κοινότητα , όλους μας δηλαδή .

Μπορεί να την έχει ο διπλανός μας στο λεωφορείο, στην ουρά της τράπεζας, στη λαϊκή, η το σουπερμάρκετ. Φυσικά και δεν είναι καμιά φοβερή και τρομερή νόσος φυσικά και δεν είναι θανατηφόρος !!

Εκεί που δεν το περιμένεις ομως μπορεί να γίνει!! Για ένα μικρό μικρό ποσοστό νοσούντων ;; Ναι για ένα μικρό ποσοστό !

Το θέμα είναι ότι κανείς μα κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ποιος θα είναι ο άτυχος που θα του κάτσει η στραβή εξέλιξη της νόσου .

Βεβαίως και έχουν το « προβάδισμα» οι υπερήλικες , τα άτομα με λαβωμένο από άλλες ασθένειες ανοσοποιητικό σύστημα , η άτομα με άλλες αρρώστιες , που παίρνουν φάρμακα , που γενικά είναι εξασθενημένα . Όμως ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ .

Όλοι μα όλοι είμαστε υποψήφιοι φορείς του ιού και υποψήφιοι ασθενείς . Δεν θα ασχοληθώ ξανά με τους Covidiots.Τους εύχομαι απλώς η μοίρα να μην τους κάνει την πλάκα που έκανε στην κυρία από την Πάτρα που από επαναστάτρια κατά της μάσκας τώρα βουρλίζεται στα νοσοκομεία μια και βρέθηκε θετική στον ιο.

Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των ανυπόστατων « Ιατρικών και Επιστημονικών» απόψεων που απλώς μηρυκάζουν προσωπικές ανεδαφικές αντιεπιστημονικές απόψεις ανθρώπων που για δέκα λεπτά δημοσιότητας μπορούν να υποστηρίζουν ότι η γη δεν γυρίζει, ότι είναι επίπεδη και ότι είναι μύθος ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή .

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και όσο η ασθένεια ήταν εκτός κοινότητας ο καθείς μπορούσε να κάνει το μάγκα … όμως τώρα είναι και είναι Με ένα τρόπο δραματικό.

Το Δράμα δεν έγκειται τόσο στα 312 νέα περιστατικά όσο στα 86 άτομα που είναι στις ΜΕΘ 67 απο αυτά διασωληνωμένα δηλαδή πολύ βαριά . Εκείνο που λίγοι έχουν καταλάβει είναι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται λαμβάνονται γιατί οι ΜΕΘ μας είναι ελάχιστες και φυσικά δεν μπορούν να διατεθούν όλες για τους ασθενούντες από κορωνοιο !

Τουτη την ώρα που γράφονται αυτά το 70% των Μεθ της Αττικής που έχουν δεσμευτεί για τον κορωνοιο είναι πιασμένο !!! Το 35% εκείνων της Θεσσαλονίκης .

Κάθε μέρα θα διαθέτουν κι άλλες φυσικά αλλά οι προς διάθεση μονάδες για αυτήν την ασθένεια δεν είναι ανεξάντλητες. Οι αριθμοί λοιπόν λένε ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν .

Ανοίξτε το μυαλό σας στην πραγματικότητα ..

Βάλτε μάσκα, απολυμάνετε χέρια , κρατάτε αποστάσεις …μην συγχρωτίζεστε …το θέμα αφορά όλους …

Οι γελοιότητες με τις King size μαθητικές μάσκες δεν ιεροποιει καμμία πολεμική εναντίον της .

Οι businesses που γίνονται με την ευκαιρία της πανδημίας δεν καταργεί την ύπαρξη της .

Οι αριθμοί δεν ψεύδονται …