Μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά

Κοινοποίηση στα Social Media

Για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα με όνειρα και ελπίδες, εύχομαι στους μαθητές κάθε βαθμίδας και σε όλη την Εκπαιδευτική οικογένεια, υγεία, πρόοδο και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

«Αγαπητά παιδιά, μαθήτριες και μαθητές,

Στον νέο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει, θα πρέπει να εκμεταλλευθείτε κάθε ευκαιρία που σας παρέχεται για μάθηση και δημιουργία γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον.

Βέβαια φέτος η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε ένα διαφορετικό κλίμα, και είναι υποχρέωση όλων μας η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Govid-19. Οι νέες συνήθειες είναι μια νέα πρόκληση στην καθημερινότητα μας. Θα πρέπει να  αποδείξουμε ότι η γνώση που διοχετεύεται στις σχολικές αίθουσες είναι πολύ σημαντική γιατί , ενεργοποιεί την υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μας και τον διπλανό μας έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της δύσκολης σύγχρονης κοινωνίας.

Καλή Δύναμη και Καλή Πρόοδο σε όλους

Και μην ξεχνάτε φορώντας μάσκα μένουμε ασφαλείς

Η Δήμαρχος Ορχομενού, Βούλα Καράλη, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα με αφορμή στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:
Με αφορμή στην έναρξη της νέας και διαφορετικής σχολικής χρονιάς λόγω της πανδημικής κρίσης, εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, υγεία και μια καλή, παραγωγική σχολική χρονιά γεμάτη από μαθησιακές εμπειρίες για την πρόοδο των παιδιών μας.
Σε μία περίοδο που η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία την επιδημιολογική εξέλιξη του  covid 19, ο καθένας από μας καλείται να επιδείξει ατομική ευθύνη για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.
Το σύνθημα Χέρια, Αποστάσεις, Μάσκα η αλλιώς (ΧΑΜ) αποτελεί προσωρινά τη μοναδική λύση απέναντι στην πανδημία.
Τα σχολεία του δήμου μας είναι έτοιμα να σας υποδεχθούν, έχοντας λάβει, όλο το προηγούμενο διάστημα, το σύνολο των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία και την ασφάλειά σας, πάντα σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες και υποδείξεις των επιστημόνων και των αρμόδιων υπουργείων.
Απαιτείται όμως αυξημένη προσοχή από όλους μας, για να καταφέρουμε να ολοκληρώσετε το σχολικό έτος χωρίς προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η ευλαβική τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας είναι το ισχυρό όπλο μας απέναντι στον covid 19.
Χέρια, Αποστάσεις, Μάσκα (ΧΑΜ) και όλα θα πάνε καλά.
Καλή Σχολική χρονιά!!! 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας εύχεται στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μια δημιουργική σχολική χρονιά και να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, αλλά και ελπίδα για την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων τους.

Η επιστροφή στα σχολεία φέτος θα είναι διαφορετική, καθώς λόγω της πανδημίας η όλη εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό σχολικό περιβάλλον. Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε εμπράκτως ότι η διαπαιδαγώγηση των μαθητών που στοχεύει στη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών δεν είναι κενή περιεχομένου.

Οι μαθητές οφείλουν να τηρούν τα μέτρα για τη μη διάδοση του κορωνοϊού, και παράλληλα να δουλέψουν σκληρά για να κατακτήσουν τη γνώση που είναι απαραίτητο εφόδιο για τη ζωή. Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους θα πρέπει να δημιουργήσουν τις αναγκαίες συνθήκες για ένα ευχάριστο και δημιουργικό μάθημα που θα εμπνέει τους μαθητές, ώστε να συνεχίσουν με πάθος το ταξίδι τους στη γνώση.

Ιδιαίτερες ευχές για μια καλή σχολική χρονιά στα “πρωτάκια” που καλούνται να ξεπεράσουν το άγχος τους, καθώς θα βρεθούν σε ένα νέο περιβάλλον άγνωστο για αυτά.

Ο Δήμος από την πλευρά του προχώρησε στον απαραίτητο έλεγχο των σχολικών μονάδων, ώστε να διαπιστωθεί ότι οι κτιριακές υποδομές είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές, ενώ έχει μεριμνήσει για την έγκαιρη διανομή αντισηπτικών και προστατευτικών μασκών για το ασφαλές ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε ένα ευχάριστο σχολικό περιβάλλον που τα παιδιά θα χαίρονται να πηγαίνουν, να μαθαίνουν και να ονειρεύονται.

Εύχομαι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.