Παμβοιωτική συνάντηση στον Αλίαρτο την Τετάρτη

Κοινοποίηση στα Social Media

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η Βοιωτία -και ιδιαίτερα το νότιο κομμάτι της- έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο ενεργειακών δραστηριοτήτων:
• Ο Ελικώνας και ο Κιθαιρώνας έχουν ισοπεδωθεί από την εγκατάσταση θηριωδών ανεμογεννητριών
• Σε τεράστιες αγροτικές και δασικές εκτάσεις «φυτεύονται» φωτοβολταϊκάπανέλα
• Οι βιομηχανικοί πόλοι της Θήβας, της Θίσβης και της Αντίκυρας «φιλοξενούν», ήδη, πέντε εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, που την έχουν μετατρέψει στο νέο ενεργειακό κέντρο φυσικού αερίου της χώρας.

Τίποτα δεν έχει σταματημό, η ενεργειακή επέλαση συνεχίζεται! Νέες θηριώδεις ανεμογεννήτριες, τεράστια φωτοβολταϊκά και μονάδες φυσικού αερίου είναι «στα σκαριά». Ο μύθος ότι οι, δήθεν, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα περιορίσουν τη χρήση των ορυκτών καυσίμων έχει καταρρεύσει. Εμείς στη Βοιωτία το έχουμε νιώσει στο πετσί μας: όσο πιο πολλές ανεμογεννήτριες, τόσο πιο πολλά εργοστάσια φυσικού αερίου.

Το μέλλον που επιφυλάσσεται στον τόπο μας μπορεί να είναι φιλόξενο για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, αλλά θα είναι ξένο και αφιλόξενο για τους ίδιους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Είναι καιρός να βάλουμε ένα φρένο σε αυτόν τον παραλογισμό. Είναι η στιγμή να ξαναπιάσουμε το «νήμα» των -σχετικά πρόσφατων- κινητοποιήσεων στη Βοιωτία, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Όσοι/ες νοιαζόμαστε για τον τόπο μας πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να αντιδράσουμε, μαζικά και ενωτικά.

Καλούμε τους πολίτες της περιοχής, σε μια παμβοιωτική συνάντηση ενημέρωσης, προβληματισμού και αποφάσεων για τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία θα οργανώσουμε την αντίστασή μας,

την Τετάρτη 15/7, στις 19:30, στον Αλίαρτο
(αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δήμου, πίσω από το ΚΕΠ)

Πρωτοβουλία πολιτών από τα χωριά του Ελικώνα