Συνελήφθησαν 36 άτομα σε αστυνομικές επιχειρήσεις στην Στερεά Ελλάδα

Κοινοποίηση στα Social Media

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης
αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης ελέγχθηκαν 1.283 άτομα, εκ των οποίων 1.052 ημεδαποί και 231 αλλοδαποί, καθώς και 931 οχήματα.
Προσήχθησαν 59 άτομα, εκ των οποίων 30 ημεδαποί και 29 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν 36 άτομα, εκ των οποίων 10 ημεδαποί και 26 αλλοδαποί (1 αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 1 ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, 7 ημεδαποί και 5 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 19 αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών, 1 ημεδαπός, για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού, 1 ημεδαπός και 1 αλλοδαπός, για λοιπά ποινικά αδικήματα.
Κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία και ένα κυνηγετικό όπλο.
Βεβαιώθηκαν συνολικά 212, 188 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. (71 για υπερβολική ταχύτητα, 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 3 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 4 για ΚΤΕΟ, 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 102 λοιπές παραβάσεις), 1 παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 1 παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 19 παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και 3 λοιπές παραβάσεις.