Χωρίς αντιναρκωτικό Φεστιβάλ λόγω κορoνοιού. Τι λέει το ΕΣΥΝ

Κοινοποίηση στα Social Media

Εδώ και 15 χρόνια, ανελλιπώς και με επιτυχία πραγματοποιείται στη Βοιωτία το αντιναρκωτικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Ε.Σ.Υ.Ν.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη), αναδεικνύοντας πως για κάθε νέο άνθρωπο ο αγώνας για το δικαίω­μα στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για το δικαίω­μα στη μόρφωση και τη δουλειά είναι ο σίγουρος δρόμος που τον απομακρύνει από τα ναρκωτικά.

Δυστυχώς φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και προκρίνοντας όπως είναι φυσικό τη δημόσια υγεία, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στη Λιβαδειά και τη Θήβα.

Ως παράρτημα Βοιωτίας του Ε.Σ.Υ.Ν. δηλώνουμε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που μας εμποδίζουν να πραγματοποιήσουμε το καθιερωμένο φεστιβάλ μας, δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει. Μια ζωή καθαρή, χωρίς ναρκωτικά και εξαρτήσεις.

Με σύνθημά μας ΝΑΙ στη ΖΩΗ και τον ΑΓΩΝΑ, ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, καλούμε το λαό κι ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να κάνουν τη μόνη ελεύθερη επιλογή: Να δυναμώσουν το αντιναρκωτικό κίνημα, τις γραμμές των μαζικών φορέων και των σωματείων. Να διαλέξουν τη διεκδίκηση ενάντια στην παραίτηση, να στοχεύσουν στις κοινωνικές αιτίες που οδηγούν στις εξαρτήσεις. Να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής, μακριά από τη λογική της παραίτησης και της φυγής από την πραγματικότητα.