Κορονο-πρόστιμα “φωτιά”… στη Λιβαδειά.

Κοινοποίηση στα Social Media

Κλιμάκιο του τμήματος εμπορίου της ΠΕΒ, επέβαλε πρόστιμα από 3.000 έως 10.000 σε επιχειρηματίες της Λιβαδειάς, στα καταστήματα των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις, στην τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοιού.

Συγκεκριμένα, οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις η κάλυψη επιπλέον κοινόχρηστου χώρου χωρίς την απαιτούμενη άδεια, στοιχειοθέτησαν την αντικανονικότητα στη νέα κανονικότητα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης η οποία φέρνει τους επιχειρηματίες αντιμέτωπους με πρόστιμα “φωτιά” για την εποχή.

Οι επιχειρηματίες μιλούν για ασάφειες στο υγειονομικό πρωτόκολλο και αναμένεται να υποβάλλουν ενστάσεις, εντός  5 ημερών όπως προβλέπει και η νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν προηγηθεί συστάσεις από τις αρμόδιες αρχές σε καταστήματα εστίασης που διαπιστώθηκαν παρόμοιες παραβάσεις.

Από την πλευρά της η ΠΕΒ διαμηνύει οτι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλο το νομό και καλεί τους επιχειρηματίες να συνετιστούν με τις υποδείξεις των αρχών για την ασφάλεια των πολιτών. Μάλιστα σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τους ελέγχους στα καταστήματα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας  θα αποδοθούν στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας.

φωτό αρχείου