Στα «μαχαίρια» Πούλου και Ενεργοί Δημότες Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις 10 Ιουνίου τιμήθηκε η 76η επέτειος μνήμης της σφαγής του Διστόμου. Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ολιγωρία των Ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι καμία κυβέρνηση δεν υλοποίησε την τελεσίδικη απόφαση δικαίωσης του Διστόμου.

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως τόνισε η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου «λέγοντας ότι «πούλησε» τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις». Σύμφωνα με την κ. Πούλου ο κ. Σταθάς «αντιστρέφει τελείως την πραγματικότητα», διότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μοναδική κυβέρνηση που έθεσε το αίτημα της δικαίωσης των θυμάτων του ναζισμού στο υψηλότερο επίπεδο, από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο το 2015 μέχρι την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τον Ιούνιο του 2019», και «κάλεσε τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων».

Παράλληλα μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανέφερε το θέμα, με ερώτηση 34 βουλευτών, τον Οκτώβριο 2019.

Άμεσα απάντησε στην Γ. Πούλου η παράταξη «Ενεργοί Δημότες του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας». Οι Ενεργοί Δημότες κατηγορούν την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοθηρία σε βάρος των νεκρών – θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

«Κυρία Πούλου, οι νεκροί του Διστόμου δεν προσφέρονται για ψηφοθηρία και δημιουργία εντυπώσεων», τονίζουν μεταξύ άλλων οι Ενεργοί Δημότες Διστόμου – Αράχωβας  – Αντίκυρας σε ανακοίνωσή τους.

Και προσθέτουν: «Είναι ντροπή να χρησιμοποιούνται από κάποιους για κομματική σπέκουλα, θεωρώντας ίσως έτσι, ότι θα κατοχυρώσουν τη θέση τους στα κομματικά όργανα. Είναι περίσσιο  θράσος να εγκαλεί η βουλευτής του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α τον Δήμαρχο Δ.Α.Α επειδή είπε την αλήθεια και με ειρωνική διάθεση να κάνει λόγο για ενότητα.

Και καταλήγουν «Ως εδώ!  Κυρία Πούλου οι σφαγιασθέντες του Διστόμου δεν προσφέρονται για κανενός είδους καπηλεία και αυτό θα το προστατέψουμε με κάθε κόστος, υπηρετώντας την αλήθεια και τιμώντας την μνήμη τους. Κάτι που η Κυβέρνηση Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α δεν έκανε, μην υπογράφοντας την απόφαση για το Δίστομο, παρόλο που το είχε κάνει σημαία της προεκλογικά…»