Επιστολή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Κοινοποίηση στα Social Media

Σήμερα  Τρίτη 30 Οκτωβρίου απολογείται στον εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ, Τάσος Μπαράκος με βαρύτατες κατηγορίες (απιστία σε βαθμό κακουργήματος), επειδή δεν έκανε τις μειώσεις μισθών στη ΛΑΡΚΟ με βάση το νόμο για τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ.

Πέρα του ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες καθώς οι μειώσεις αποδοχών δεν μπορούσαν να γίνουν καθώς η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ.

Πέρα του ότι υπήρξε δικαστική απόφαση που απαγόρευε την περικοπή των μισθών στην ΛΑΡΚΟ μετά την δικαίωση των εργαζομένων που προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα.

Πέρα από την προσφυγή στην τακτική δικαιοσύνη και που θα εκδικαστεί σύντομα μετά από νέα προσφυγή των εργαζομένων που κατέφυγαν για να αποδείξουν ότι η ΛΑΡΚΟ είναι μια Ανώνυμη Εταιρία και δεν έχει καμία σχέση με τις ΔΕΚΟ.

Πέρα από μια απόλυτα τεκμηριωμένη τεχνοκρατική επιχειρηματολογία , που είχε κατατεθεί προς όλους τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες εδώ και δύο χρόνια και που αποδείκνυε πως σε μια βαριά βιομηχανία , με σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με δεκάδες νεκρούς εργάτες ,η οποία λειτουργεί εδώ και μισό αιώνα με τους νόμους και κανόνες της ελεύθερης αγοράς, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ξαφνικά  με ορους Δημοσίου.

Πέρα του ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία όπως αυτή εκφράζεται ( Υπουργείο Οικονομικών, ΤΑΙΠΕΔ, Διοίκηση ΛΑΡΚΟ ) αναγνωρίζουν ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ και προ ημερών κάλεσαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προτείνοντας μείωση των αποδοχών κατά 17%.

Πέρα των όποιων άλλων επιχειρημάτων , υπάρχει ένα μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Μια διοίκηση που μέσα από τα επίσημα οικονομικά και παραγωγικά στοιχεία της εταιρίας ,παρέλαβε μια εταιρία κυριολεκτικά διαλυμένη, στα πρόθυρα χρεοκοπίας, πλήρως απαξιωμένη , με τεράστια χρέη, με τρομερά αυξημένο κόστος παραγωγής, χωρίς επενδύσεις, με τεράστια διοικητικά  προβλήματα με σωρεία  θανατηφόρων ατυχημάτων και με την χαμηλότερη παραγωγικότητα που είχε ποτέ στην 50 χρόνη ιστορία της και μέσα σε δύο χρόνια ,με την απόλυτη στήριξη ολων των εργαζομένων κατάφερε να την αναστήσει με αύξηση της παραγωγικότητας που καταγράφονται στα υψηλότερα επίπεδα από σύστασης της εταιρίας  , με δύο συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις (2010-2011 ) και χωρίς να έχει συμβεί κανένα σοβαρό ατύχημα , αν μη τι άλλο την επιβραβεύεις.

Αντί αυτού το κράτος ,σαν βασικός μέτοχος της ΛΑΡΚΟ, πράτει το αντίθετο:

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ  ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ   !!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .

ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ  ΚΑΙ  ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ.

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .

ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ , Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΓΚΑΛΕΙ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΕΓΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ.

ΕΓΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ !!!!
ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!!!!!!!!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΤΗΣ  ΛΑΡΚΟ