Στη Βουλή η χαλαζόπτωση από το Γιώργο Μουλκιώτη

Κοινοποίηση στα Social Media

Την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού ζητά ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Μουλκιώτης με αφορμή στη χαλαζόπτωση που έπληξε περίπου 10.000 στρέμματα αγροτικής γης στην περιοχή των Πλαταιών και των Λεύκτρων.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης έφερε το θέμα και στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Αγρότες – παραγωγοί στις περιοχές Λεύκτρα, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι, Πλαταιές, Δάφνη, Δαφνούλα, Λεοντάρι, Θεσπιές βρίσκονται σε απόγνωση, σύμφωνα με το Γιώργο Μουλκιώτη, καθώς οι ζημιές που έχουν υποστεί στις καλλιέργειες αμπελιού, σταριού, κρεμμυδιού, πεπονιού, καρπουζιού, βαμβακιού, ρεβυθιών και στις φακές είναι ανυπολόγιστες.

Η ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, η καταγραφή των ζημιών, οι εκτιμήσεις και οι άμεσες αποζημιώσεις είναι η μοναδική λύση… για τους αγρότες ίσως σε μία άλλη χώρα;

Δυστυχώς… το ελληνικό κράτος έχει συνηθίσει να καθυστερεί πολύ τις αποζημιώσεις και αυτές συνήθως όχι για το σύνολο της καταστροφής.

Φανταζόμαστε οτι ενώ υπάρχουν αγρότες που ακόμη περιμένουν αποζημιώσεις από προηγούμενα καιρικά φαινόμενα δεν θα αλλάξει κάτι τόσο γρήγορα και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσης όπως αυτή που διανύει η χώρα!!!