Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο

Κοινοποίηση στα Social Media

«Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Σας το είπα εμμέσως στην αρχή, ορθά δεν το παρατηρήσατε, το είπα κι εγώ μ’ έναν τρόπο… Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα»

Τάδε έφη Νίκος Δένδιας υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας για την αποκάλυψη της αγγλικής εφημερίδας SUN ότι τουρκικές δυνάμεις στρατού έχουν προωθηθεί σε ελληνικό έδαφος στον ποταμό Έβρο στη θέση Μελισσοκομείο.

Ομολογουμένως ένα μείζον εθνικό  θέμα (καθώς θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας) που παίρνει διεθνείς διαστάσεις και ένα γεγονός που ο ίδιος ο υπουργός εξωτερικών επιβεβαιώνει, καθώς δεν το διαψεύδει.

Οι Τούρκοι στρατιώτες λοιπόν “κατέχουν” ελληνικό έδαφος,  χωρίς (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να έχει αναφερθεί οτι στην συγκεκριμένη περιοχή επικρατούσαν ισχυροί βόρειοι ή ανατολικοί άνεμοι ικανοί (βλέπε Oruc Reis) να παρασύρουν τουρκικά στρατεύματα εντός των ελληνικών εδαφών και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από την κυβέρνησή τους.

Αν κρίνουμε μάλιστα από τα λεγόμενα του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση (προφανώς και ενημέρωση των πολιτών) για λίγα μέτρα ελληνικής γης υπό τουρκική κατοχή για να μην διαταραχθούν οι συμμαχικές σχέσεις των δύο χωρών.

Καλοπροαίρετα ρωτάμε…

Στα πόσα μέτρα αντιδράμε;

Πότε ελληνικές δυνάμεις στρατού εισήλθαν λίγες δεκάδες μέτρα σε Τουρκικό έδαφος και κοινή επιτροπή έλυσε τη διαφορά χωρίς να γραφεί ούτε ένα μονόστηλο σε εφημερίδα;