Τι θα γίνει στον Ορχομενό όταν ο ΦΟΒΟΣ τελειώσει;

Κοινοποίηση στα Social Media

Η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη αναδημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook , βίντεο από το ρεπορτάζ του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού, που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής και του άγριου ξυλοδαρμού επιχειρηματία, από δημότες που ανήκουν, σύμφωνα με το δημοσιογράφο του καναλιού, στην ευάλωτη ομάδα πολιτών του δήμου.

Είτε το θέλουν οι Ορχομένιοι είτε όχι και το αναφέρουμε εντελώς καλοπροαίρετα, όπως και να χαρακτηρίσουν ή αποκαλέσουν το συγκεκριμένο πληθυσμό, αυτοί αποτελούν δημότες του ίδιου δήμου και έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως το σύνολο των κατοίκων της πόλης.

Εκεί που φαίνεται οτι σπάει η ισορροπία ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλέον πλευρές (και εδώ εντοπίζεται ο κίνδυνος για τη συνέχεια) είναι κυρίως στις υποχρεώσεις αυτής της ομάδας έναντι των κανόνων που θέτει, όπως εύστοχα σημειώνεται και στο ρεπορτάζ, το κοινωνικό μοντέλο που ακολουθείται στο δήμο.

Ο Ορχομενός και οι πολίτες της πλευράς που εκφράζουν το κυρίαρχο κοινωνικό μοντέλο ουδέποτε, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και δημοσιεύματα, δεν επέβαλαν με βία την άποψη για τη συγκεκριμένη στάση ζωής.

Αντίθετα, σταδιακά μέσα στο χρόνο και με όχημα την “ανοχή”, η συγκεκριμένη ομάδα (ο πληθυσμός της οποίας αυξήθηκε δραματικά καθώς σε αυτή τη χώρα τα παιδιά εκτός από ευλογία είναι και κρατικό χρήμα), ασκώντας ένα ιδιότυπο μπούλινγκ στην άλλη πλευρά, επιχειρεί  να επιβάλλει τον ασυμβίβαστο τρόπο ζωής της, κινούμενη  σε πολλές περιπτώσεις,  πέρα και πάνω από κάθε νόμο.

Άρα Ο ΦΟΒΟΣ είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στην πλειοψηφία των κατοίκων του Ορχομενού.

Τι θα γίνει στον Ορχομενό όταν ο ΦΟΒΟΣ τελειώσει;

Τίνος ευθύνη είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες;

Πληροφορούμαστε τέλος, οτι η δήμαρχος έχει προκαλέσει για την ερχόμενη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη στο γραφείο της παρουσία του ΑΔ Βοιωτίας πολιτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων.

Δείτε την ανάρτηση της δημάρχου και παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ:

φωτογραφία από το σταρ κεντρικής Ελλάδας.