Αφιερωμένη στη μάχη κατά της πανδημίας η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού

Κοινοποίηση στα Social Media

“Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, την 8η Μαΐου, την αφιερώνουμε στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και χειροκροτούμε δυνατά”, σημείωσαν εκ μέρους του Δ.Σ του Τμήματος Λιβαδειάς του ΕΕΣ η Πρόεδρος Αγγελική Μπίνιου και η Γραμματέας Ευσταθία Καφρίτσα στο μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα.

Και πρόσθεσαν: “Χειροκροτούμε δυνατά για να στηρίξουμε, ενδυναμώσουμε και ευχαριστήσουμε θερμά, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν από την πρώτη στιγμή της κρίσης, αφανείς ήρωες και αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας.
Δίνουμε δυναμικό «παρών», τους θαυμάζουμε και τους χειροκροτούμε δυνατά, προκειμένου το χειροκρότημά μας να ακουστεί σε κάθε γωνιά του κόσμου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης”.
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, παρόν στο επίκεντρο των δυσμενών καταστάσεων, δεν θα μπορούσε παρά να λειτουργήσει με συνέπεια, γνώση κι επαγγελματισμό προκειμένου να τηρηθεί στο έπακρο η διαφύλαξη της υγείας των πολιτών.
Εντοπίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους και τις πηγές του για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και εκτιμώντας σωστά και ρεαλιστικά το μέγεθος τους, προετοιμάστηκε έγκαιρα κι έγκυρα για την αντιμετώπιση πριν την εξάπλωση του φαινομένου.
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό το Τμήμα σημειώνει σε ανακοίνωσή του:
“Με πλήρη ανάληψη της ευθύνης προστασίας των πολιτών το Τμήμα μας, διαθέτοντας την ανάλογη εμπειρία, βρέθηκε αρωγός του ελληνικού κράτους ενισχύοντας υφιστάμενες κρατικές δομές.
Σε μια προσπάθεια αύξησης της ανθεκτικότητας και μείωσης του κινδύνου του πληθυσμού, αναλάβαμε τον πολύ σοβαρό ρόλο της προστασίας της υγείας των πολιτών.
• Στηρίξαμε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον με την αγορά και την κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων από τους εθελοντές του Τμήματός μας.
• Προβήκαμε στη συλλογή και διανομή κατ’ οίκον τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής σε κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες της περιοχής μας, τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
• Δημιουργήσαμε τράπεζα αίματος.
• Προβάλλαμε διαρκώς μέσω του ηλεκτρονικού τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των μέτρων πρόληψης για το Covid-19 και δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής στήριξης του Ε.Ε.Σ (210 – 3613574). Έγκριτοι κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να διαχειριστούν την νέα καθημερινότητα και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.
• Με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλαμε τα μέγιστα στην έγκυρη ενημέρωση και μετάδοση γνώσεων στο ευρύ κοινό είτε επαναλαμβάνοντας την διαφημιστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας είτε την καμπάνια ενημέρωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενημέρωση των πολιτών για τις μεθόδους σωστής εφαρμογής και σωστής τεχνικής εξαγωγής για τα γάντια, τις ατομικές μάσκες προστασίας προσώπου καθώς και των μέσων υψηλής ατομικής προστασίας.
Στόχος η υπεύθυνη και σαφής ενημέρωση των πολιτών σε θέματα και οδηγίες που αφορούν την μετάδοση του κορωνοϊού”.
Και καταλήγει: “Οι δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς είναι πολυποίκιλες και διευρυμένες σε ένα μεγάλο ανθρωπιστικό φάσμα. Δράσεις που υλοποιούνται χάρη στους υπέροχους εθελοντές μας. Άνθρωποι που με πνεύμα αυτοθυσίας προσφέρονται ολόψυχα στην ερυθροσταυρική αποστολή για να υπερασπιστούν και να βοηθήσουν εκείνους που δοκιμάζονται. Μέσα από αυτό το μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης, θα συνεχίσουμε με αγάπη κι αυταπάρνηση να πράττουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, να υπηρετούμε την ιερότητα της ζωής”.
Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέκγας σημείωσε μεταξύ άλλων οτι οι ερυθροσταυρίτες και ερυθροσταυρίτισσες βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων σε ένοπλες συγκρούσεις και άλλες βιαιοπραγίες, ενώ προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές.
Και συμπλήρωσε: “Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θέλω για ακόμη μια φορά να συγχαρώ και να εξάρω το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, οι οποίοι στέκονται αρωγοί σε δημότες που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο μεσούσης της πανδημίας, αλλά υποστηρίζουν και τις δράσεις του Δήμου Λεβαδέων για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.