Ανδρέας Κουτσούμπας Βουλευτής ΝΔ Βοιωτία

Υπέρ των πρόωρων εκλογών ο Ανδρέας Κουτσούμπας.

Κοινοποίηση στα Social Media

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΕΙΡΙΟΣ και μας προκάλεσε πραγματικά αίσθηση η τοποθέτησή του για το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής τις κάλπες.

Ένα σενάριο που αντίκειται στις πεποιθήσεις του Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος μάλιστα σταθερά και πάγια υποστήριζε (μέχρι πριν από λίγα 24ωρα),  οτι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν τις θητείες τους όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Οι συνθήκες όμως λόγω και (θα πούμε εμείς) του κορονοιού δεν καθιστούν άτοπη μια τέτοια απόφαση σύμφωνα πάντα με τον κυβερνητικό βουλευτή του νομού.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τα οικονομικά δεδομένα, τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη νέα οικονομική κρίση που επέφεραν οι επιλογές της προκειμένου να αντιμετωπίσει την υγειονομική λαίλαπα του covid 19 και να σταθούμε λίγο στη συγκυρία όπως διαμορφώνεται στη Βοιωτία και στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ.

Αν και εφόσον προκηρυχθούν εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες, αυτές θα διεξαχθούν με λίστα, άρα αποφεύγονται οι έριδες και η εσωκομματική τριβή για τα ονόματα του ψηφοδελτίου, τη γεωγραφική κατανομή των υποψηφίων και κυρίως τη μάχη του σταυρού.

Την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει ο εν ενεργεία βουλευτής. Ο κος Κουτσούμπας δηλαδή.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ένα σταθερό προβάδισμα στη ΝΔ πανελλαδικά οπότε ο Ανδρέας Κουτσούμπας έχει εξασφαλίσει τη βουλευτική έδρα όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα για την παράταξή του.

Η εκλογές λοιπόν θα παρατείνουν για ένα χρόνο τη βουλευτική θητεία του εκλεγμένου βουλευτή, αν υποθέσουμε οτι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση που θα προκύψει θα εξαντλήσει την τετραετία.

Οι πρόωρες εκλογές με λίστα επίσης βάζουν στον πάγο τις φιλοδοξίες των νεότερων “εκκολαπτόμενων” κοινοβουλευτικών που είχαν υπολογίσει να ριχτούν με αξιώσεις στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, στη λήξη της θητείας αυτή της κυβέρνησης και για του λόγου το αληθές καταθέτουμε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών το 2019 όπου ο κος Αδρέας Κουτσούμπας  έλαβε 5348 ψήφους, ο κος Κτηστάκης 4536, η Λουκία Θεοδώρου 4244 και η κα Τζουβελέκη 2605 με τον κο Καράμπελα ο οποίος δεν συγκαταλέγεται στους νέους υποψηφίους να λαμβάνει 4005 ψήφους.

Άρα δεν είναι καθόλου άτοπη η θέση του Ανδρέα Κουτσούμπα.