Έχουμε δει πολλές παρόμοιες εικόνες, απότοκο των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις λόγω του κορονοιού.
Άγρια ζώα κατεβαίνουν στα κέντρα πόλεων ανά τον κόσμο, λόγω της ησυχίας και της απουσίας του “αιώνιου εχθρού”, του ανθρώπινου είδους.
Και στη Λιβαδειά λοιπόν οχιά έσπειρε την αναστάτωση σε διερχόμενους που πιθανότατα προέβαιναν στη σωματική τους άσκηση.
Τη σχετική φωτογραφία ανάρτησε ο δήμαρχος Λεβαδέων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πριν την επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου και το αίσιο τέλος στην “περιπέτεια” του ερπετού.
Το μεγάλο ζήτημα που τέθηκε υπόψη του δημάρχου (κυρίως στα σχόλια της σχετικής ανάρτησης) είναι τα οικόπεδα-“ζούγκλες” σε όλο το δήμο κυρίως εντός των οικιστικών ιστών.
Ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν στην τύχη τους με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κινδύνους για τους περίοικους αλλά και για την πόλη.