Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμής

Κοινοποίηση στα Social Media

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμής! Είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δε δίνουμε συγχωροχάρτι, δε συμβιβαζόμαστε.

Οι κοινωνίες και οι εργαζόμενοι σήμερα, δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, γιατί εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο, λόγω των συνθηκών εργασίας, διαμονής και διαβίωσης, της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, αλλά και γιατί μεγάλα τμήματά τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, χωρίς τα κατάλληλα μέσα και τον επαρκή εξοπλισμό.

Τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, έχουν επιβληθεί απαγορευτικά μέτρα στις μετακινήσεις και στις συναθροίσεις, που είναι μεν αναγκαία για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου, αξιοποιούνται όμως από τις κυβερνήσεις για να λαμβάνονται αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, ανατροπής δικαιωμάτων και περιορισμού συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Καλούμε σε έναν αγώνα με τον οποίο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που θέλουν να επιβάλουν. Καλούμε σε ενωτικό κάλεσμα, να παλέψουμε για την εργασία μας, την ασφάλισή μας, τα δικαιώματά μας και την επανακατάκτηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας

Σπυρίδων Βαζούρας                                   Νικόλαος Μπούρας