Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: Συνεχίζουμε τον αγώνα

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς  για σήμερα Παρασκευή 1η ΜΑΗ 2020, είχε προκηρύξει 24ωρη Απεργία θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στην αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά, στην ηρωική και μαζική εξέγερση των εργατών του Σικάγο, που πριν από 134 χρόνια υπερασπίστηκαν με αυτοθυσία τα δικαιώματα της Εργατικής Τάξης και καθιέρωσαν την 1η του Μάη σαν σύμβολο αγώνα, δράσης και αλληλεγγύης των εργατών.

«Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ακόμη ημέρα μνήμης και τιμής στους δολοφονημένους απεργούς καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης και σ’ όλους τους αγωνιστές που μέσα από εξορίες, διώξεις και βασανιστήρια, πάλεψαν για τα δίκαια της Τάξης μας και του λαού μας.

Σήμερα, εν μέσω υγειονομικής καραντίνας, η Εργατική Τάξη δέχεται πολλαπλά πυρά και βλέπει μέρα με την ημέρα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα μέσα από χρόνιους αγώνες, να χάνονται εν ριπή οφθαλμού στο όνομα της πανδημίας.

Επιπλέον μέσα από την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των Συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Εργατικής Τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση της χώρας μας», σημειώνει το Ε.Κ. Λιβαδειάς.

Και προσθέτει:

Απεργούμε, Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε:

 • Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων που ψηφίστηκαν τόσο κατά την περίοδο των μνημονίων, της κρίσης του κορονοϊου, όσο και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών.
 • Αύξηση των μισθών και των συντάξεων και επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
 • Προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης και για την κατοχύρωση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
 • Κανένα κατάστημα ανοιχτό τις Κυριακές, κατάργηση του Νόμου 4177 του ’13 και άμεση νομοθετική επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας για τους εργαζόμενους.
 • Υπεράσπιση και επαναθεμελίωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Πρόσβαση όλων των Ελλήνων πολιτών σε βασικά Κοινωνικά Αγαθά, όπως ο ηλεκτρισμός, το νερό, η θέρμανση κ.λπ.
 • Άμεση στήριξη όσων έχουν πληγεί από την πανδημία.
 • Δίκαιη αλλαγή του φορολογικού συστήματος, χωρίς εξοντωτικά φορολογικά μέτρα σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών. Χτύπημα της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής που σήμερα αποτελεί παγιωμένη τακτική της οικονομικής ελίτ της χώρας μας.
 • Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού και όχι για τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
 • Ανάπτυξη της οικονομίας με επίκεντρο το συμφέρον των εργαζομένων, και όχι των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων.
 • Δραστικά μέτρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο εφιάλτης της Ανεργίας.
 • Επανάκτηση του ελέγχου Δημόσιων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
 • Διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας μας.

Καταλήγοντας εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Κ. ο Πρόεδρος Κώστας Κολιούσης και ο Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος τονίζουν: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών της κοινωνικής καταστροφής. Ζήτω η εργατική τάξη, ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά»