Νέο κρούσμα του covid 19 στη Βοιωτία, 2.245 συνολικά στη χώρα μας, 116 θάνατοι

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε 10 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρας μας, συνολικά φτάνουν τα 2245 άτομα ενώ οι θάνατοι σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα έφτασαν τους 116.

Από το σύνολο των κρουσμάτων 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 61 ασθενείς, ενώ 44 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Όσον αφορά στους πρώτους, οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα τις προηγούμενες ημέρες ένα νέο κρούσμα του covid 19 σημειώθηκε και στη Βοιωτία παρά την ύφεση του πανδημικού φαινομένου στη χώρα.

Αυτό δείχνει αφενός οτι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και αφετέρου την ανάγκη τήρησης των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις και κυρίως των προληπτικών μέτρων προσωπικής προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο κρούσμα του κορωνοϊού διαπιστώθηκε από το νοσοκομείο της Θήβας, και όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας πρόκειται για άτομο από την ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα για ένα νεαρό άνδρα από χωριό της περιοχής που θορυβημένος από τα συμπτώματα που παρουσίαζε, προσήλθε στο νοσοκομείο προκειμένου να του γίνει το τεστ ανίχνευσης του ιού, στο οποίο και βρέθηκε θετικός.

Τα συμπτώματα είναι ήπια και οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι ενώ αναμένεται να ληφθούν σχετικά δείγματα από τα μέλη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος και στα άτομα με τα οποία πιθανότητα ήρθε σε επαφή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση του ασθενούς μέχρι στιγμής δεν εμπνέει καμία ανησυχία.