ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κοινοποίηση στα Social Media

Στη Βουλή έφερε το ζήτημα της ισότιμης προστασίας και υπαγωγής στις ρυθμίσεις οικονομικών βοηθημάτων όλων των εργαζομένων στον κλάδο των οικοδομικών έργων, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι ο κλάδος των οικοδομικών έργων είναι ένας ακόμα τομέας της αγοράς εργασίας που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς έργα έχουν σταματήσει και πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν βρεθεί χωρίς μεροκάματο.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι τα οικονομικά́ μέτρα στήριξης που υιοθετήθηκαν μέχρι στιγμής από την Κυβέρνηση αποκλείουν χιλιάδες οικοδόμους και άλλους εργαζόμενους στην οικοδομή́ (τεχνίτες, βοηθοί, εργάτες), που βρεθήκαν χωρίς κανένα εισόδημα.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη υπαγωγή στις ρυθμίσεις οικονομικών βοηθημάτων όλων των εργαζομένων στην οικοδομή, συμπεριλαμβανομένων και των ερασιτεχνιτών οικοδόμων.